HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 Sárkányok és lovasok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Sárkányok és lovasok   Pént. Ápr. 18, 2014 6:21 pm


Sárkányok és lovasaikA sárkányokról

Mindenek előtt szeretném egy nagyon fontos információval kezdeni ezt a leírást: a sárkányok NEM állatok. Igenis értelmes lények. Képesek a beszédre is, de csupán gondolati úton egymás és lovasaik közt.

Minden fajra jellemző, hogy egy életre választ párt és két évente egy tojást rak. A tavasz közepén minden sárkány ugyanazon az egy héten belül lerakja a tojását, ekkor a lovasjelöltek ellátogathatnak a szigetükre, hogy megtalálják a nekik szánt sárkánytojásokat. Ez a folyamat úgy zajlik, hogy az ifjú sárkánylovas tanoncok első két évüket elvégezve ellátogatnak a Rhoanta szigetre, a sárkányok szigetére. Ott, akár egy hetet is várhatnak, hogy a számukra kijelölt tojás világra jöjjön.
A tojásokban rejlő sárkányok választják ki a neki szánt tanoncot, nem pedig fordítva.
A tanoncok felügyelet mellett egyenként léphetnek csak be a tömeges fészkekbe, majd mikor egy tanonc megérint egy tojást és az reagál az érintésre egy apró rázkódással, akkor az ifjú megtalálta a számára kijelölt társat.
Minden sárkány ugyanúgy fejlődik. A költés három hónapot vesz igénybe, majd a kikeléstől számítva, alig egy éven belül elérik azt a méretet, hogy egy fiatal tanonc, immár rájuk ülhessen. Egy évesen még képtelenek használni erejüket (tüzet, vizet, savat, stb), azt csak a kifejlett egyedek használhatják, akik már elérték legalább az öt éves kort. Persze, előtte is próbálgatják, de nem megy olyan intenzíven, mint kifejlett társaiknak, és nem is túl hosszan.

A sárkányok bár elpusztíthatatlannak tűnnek, nem azok. Erős páncélzatuk, pusztító leheletük miatt kétség kívül nagyon nehéz elbánni velük, ám nem lehetetlen. Rhoanta hegyeinek mélyén az évszázadok alatt létrejött egy olyan kristály, mely hegyesre faragva átüti a sárkányok erős pikkelyeit. A kristály neve aramin. Fényes ébenfekete színű, szilánkosan törő, iszonyatosan kemény kristály, melyet nem egyszerű megtalálni, már csak azért sem, mert a sárkányok úgy őrzik a hegyeket, mint a fészkeiket.
Egy aramin hegyű nyílvesszővel és egy jól irányzott lövéssel már könnyedén halálos sebet lehet ütni rajtuk.

A sárkányoknak több faja él a szigeten, minden faj más és más tulajdonságokkal bír.
Íme pár sor az egyes fajokról:Tüzsárkányok


Ők a tűzben születettek, Rhoanta egyik hegyének barlangrendszerében, s annak is a legmélyén. Páncéljuk általában koromfekete, csupán pár pikkely, vagy tüske vöröslik rajtuk. Ritkán előfordul egy-egy teljesen vörös egyed, de ez 10 évente egy-két egyedet jelent. Szeretnek a tűz közelében lenni, ha tehetik forró ágyon alszanak, amit ők maguk, vagy a még fiatal, okádni képtelen sárkányok lovasai melegítenek fel. Nem kell túlzásba esni, bőven elég, egy hatalmas rakás parázs, azon tökéletesen elvannak.
Képesek a tűzokádásra és testük lángba borítására.

Gyenge pontjuk a víz. Ezek a lények sosem isznak, nincs szükségük a vízre. Ha kevés víz éri őket, még nem lesz bajuk, de ha sokat nyelnek vagy testük víz alá merül, akár végzetes is lehet számukra. Testük kihűl, lángjuk gyomrukban kialszik, s végük...

A jel, melyet a tűzsárkányok lovasaik bőrébe égetnek:Jégsárkányok


A jégsárkányok pikkelye általában a kék minden árnyalatában fellelhető, ritkán lilás árnyalatú egyedek is felbukkanhatnak. Nem kérdéses, a hideget kedvelik, de nagyon jól elvannak a szigeten is, ahol az éghajlat nem éppen hideg. Inkább akkor van szükségük rá, mikor súlyos sérüléseik vannak, vagy még a tojásban vannak. Érdemes a tojást egy nagyon hideg helyen tárolni. Erre az akadémián épített hideg keltető a legjobb hely.
Leheletükkel képesek bármit megfagyasztani, és okádásuk közben jégszilánkos víz jön ki a torkukon, ami azonnal felszakítja a legerősebb páncélt is, és könnyedén átfúrja a bőrt is.

Gyengéjük egy triaxin nevű méreganyag mely egy erdők mélyén fellelhető lágyszárúban termelődik. Ha ebből akár egy kicsit is lenyelnek, testükben percek alatt szétárad ez a méreg, ami bénulást, majd egy-két óra múlva szívbénulást okoz. Ellenanyaga ismert, ám nagyon hamar be kell adni az áldozatnak, hogy hasson.


A jel, melyet a jégsárkányok lovasaik bőrére fagyasztanak:Energiasárkányok


Az energiasárkányok pikkelye a sötétkék, és ezüst színekben játszik. Szeretik az elektromosságot, hiszen ebben rejlik az erejük. Ők maguk is termelik azt, ami olykor vicces és néha veszélyes helyzetbe is sodorhatja a lovast. Ennek ellenére nem kimondottan van szüksége elektromosságra, mint az előző kettőnek a tűzre és a jégre.
Nagyobb viharok esetén viszont szeretnek odafenn röpködni, hogy a villámokkal feltölthessék magukkal.
Ereje a villámokban, az elektromosságban rejlik, ami igen veszélyes lénnyé teszi őket. Képesek energiagömböket okádni ellenségük felé, mely a gömbvillámhoz hasonlóan viselkedik, követi a hőforrást.

Gyengéjük egy triaxin nevű méreganyag mely egy erdők mélyén fellelhető lágyszárúban termelődik. Ha ebből akár egy kicsit is lenyelnek, testükben percek alatt szétárad ez a méreg, ami bénulást, majd egy-két óra múlva szívbénulást okoz. Ellenanyaga ismert, ám nagyon hamar be kell adni az áldozatnak, hogy hasson.

A jel, melyet az energiasárkányok lovasaik bőrébe égetnek:Méregsárkányok


Külsejük a zöld árnyalataiban pompázik, de sokszor barna színekben is fellelhetőek. Nem különösebben igényelnek törődést, eléggé mogorva természetűek, mégis nagyon hűségesek lovasaikhoz, mindig lehet rájuk számítani.
Nincs szükségük olyan energiaforrásra, mint a tűz- vagy vízsárkányoknak. Képesek savas méreg okádására, ám ez a méreg a túl sok használat után kifogyhat, amit időbe telik újratermelnie a sárkánynak.

Számukra egy igen érdekes gyenge pontot szánt a Sors. Ha egy nyíl (vagy bármi más) felsérti a "begyét", melyben saját savas mérgét tárolja, az szétáramlik a testében és belülről felemészti magát. A pikkelyeit nem sérti a mérge, de ha belülről más szerveit éri, az már halálos számára.

A jel, melyet a méregsárkányok lovasaik bőrébe égetnek:Vízsárkányok


A vízsárkányok egy újonnan felfedezett faj, melyekkel egészen eddig még egyetlen ember sem találkozott. 1254-ben talált fészkükre az egyik tanonc a barlangrendszer legmélyén. Bár lényegében ugyanolyan sárkányok, mint a másik 4 faj, azért van egy-két dolog, melyben jobban eltérnek. Ilyen például a külsejük.
Testük sokkal hosszúkásabb, vékonyabb, mint rokonaiké. Farkukon és lábaikon uszonyok helyezkednek el, de vannak példányok melyeknek a fején, oldalán, hátán is úszást segítő képletek nőttek. Szárnyuk van, ám olyannyira testükhöz tudják lapítani, hogy kicsit kisebb fényben már alig lehet észrevenni. Ez persze mind az úszáshoz való alkalmazkodás miatt alakult ki.
Színűk igen változó. Mivel az évtizedek alatt a föld alá szorultak és ott éltek, színük fakóbb lett. Ám azok az újszülött példányok, melyeket egy-egy tanonc hozott fel a felszínre már jóval élénkebb színűek lettek, hiszen a fénynek a pigmentációban igen nagy szerepe van még náluk is. A kék legtöbb árnyalatában találkozhatunk példányokkal, illetve elvétve fehérek is lehetnek.
Mivel oly régóta nem használják szárnyaikat, hiszen a föld mélyén csak a barlangok falain másztak vagy a tenger mélyére vezető járatokban úszkáltak, ezért ezeknek a fiataloknak jóval tovább tart megtanulniuk biztonságosan repülni. Míg a többi fajra 1 éves korában ráülhet a lovasa, őrájuk inkább csak másfél éves korukban ülhetnek a tanoncok. Ezzel szemben azonban úszni már kikelés után kiválóan tudnak és amint alkalmuk van rá már az örvénykavarást el is kezdik elsajátítani. Ez a képességük akkor lesz tökéletes, ha elérik a kifejlett testméretet.
Fontos megemlíteni még, hogy 3 éves korukra kifejlődik azon szervük, melyben képesek lesznek vizet tárolni. Tengervízzel vagy édesvízzel egyaránt megtölthetik ezt a "zsákot", majd izmaikkal összenyomva szájukon keresztül nagy erejű vízsugarat képesek kilövellni.
A vízsárkányok egyébként egy nagyon jól alkalmazkodó faj, s ez jól játszik jellemükön is, hiszen nagyon könnyű összeszoknia vele a lovasának. Jámbor, barátságos és kíváncsi lények.

Jelenlegi ismereteink szerint a tűz és tartós szárazság az, mely gyorsan el tud pusztítani egy vízsárkányt.

A jel, melyet a vízsárkányok lovasaik bőrébe vájnak:A kontinens sárkányai


Már régóta tudjuk, hogy a sárkányok nemcsak Rhoanta szigetét népesítik be, hanem a hatalmas kontinensen is jelen vannak. Azonban a távoli földrészen ezek a lények korántsem olyan barátságosak és közvetlenek, mint az aprócska sárkányszigeten élő rokonaik. Kifejezetten kerülik a királyságokat, igyekeznek mindenféle értelmetlen összetűzést elkerülni. Ritkán lát ember kontinensbeli sárkányt teljes pompájában, de van akiknek mégis megadatott ez a megtiszteltetés. Kevesek jutottak csak olyan közel egy kontinensen élő sárkány fészkéhez, hogy aztán egy abban lapuló tojás kiválassza őt társául. Volt köztük olyan, ki nem értette a jelzés mivoltát és a furcsa kötődés ellenére a fészekben hagyta sárkánytojást, de a többiek, kik elvitték magukkal kiérdemelték, hogy sárkánylovasok legyenek.
Mivel a kontinensen nem sokat tanulhatnak a lovasok a sárkányokról, ezért a legtöbben már a tojás kikelése előtt Kysppie-re hajóztak, mások egészen idős sárkányokkal keltek át a tengeren. Hiába különböznek merőben a nagy földrészről származó pikkelyesek, a sárkánylovasok szigetén minden szárnyast és a lovasát szívesen látnak!

Mivel a kontinensen lévő sárkányok tojásai csak nagyon ritkán választanak lovast maguknak, ezért ezen fajok korlátozott számban lehetnek jelen az oldalon. Egyelőre minden kontinensről származó sárkányfajból 5-5 lehet.Álomsárkányok


Az álomsárkányok egy nagyon különleges, békeszerető faj. Az erdők sűrű részeit kedveli, s általában nem is merészkedik onnan ki egész életében. Legtöbb esetben zöld színű, de barnás és sárgás árnyalatokban is előfordulnak egyedek. Testének különlegessége, hogy az idősebb példányokon ágakhoz, levelekhez hasonlító képletek nőnek. Ez valószínűleg azon túl, hogy hovatartozását jelzi, a rejtőzködésben segíti. Az álomsárkányok kiváló rejtőzködők. Ez az egyik legnagyobb képességük. Sűrű erdőben gond nélkül elsétálsz egy mozdulatlan álomsárkány mellett, de még kopár vidéken is időbe telik, mire észreveszi őket az ember. Ezt annak köszönhetik, hogy pikkelyeik árnyalatát változtatni tudják, tehát képesek besötétíteni vagy kivilágosítani bőrük színét.
Ezen túl is fontosabb említést tenni az álomsárkányok énekéről. Dúdolásuk rövid távon nyugtató hatású, hosszabb távon (10-15 perc vagy több) pedig bármilyen élőlény bármilyen állapotában elalszik tőle.
Ez a faj nem éppen harcra termett. Ez lágyabb pikkelyeiből is látszik, s bár egy hagyományos lándzsa még nem tudja átdöfni, a tűz pillanatok alatt fel tudja perzselni.

A jel, melyet az álomsárkányok lovasaik bőrébe vájnak:

3/5 foglalt
->Shadya - Lessa Riara sárkánya
->Rilla - Prythia Valhosta sárkánya
->Raksha - Sethra Mangalor sárkánya
Démonsárkányok


A démonokról elnevezett faj képviselői bár többnyire ébenfekete színben pompáznak, mégsem lehet összekeverni őket tüzes rokonaikkal. A kifejlett démonsárkányok jóval kisebbek és hosszúkásabb alkatúak, emellett sokuknak vörös és lila foltjaik vannak, néhányan pedig inkább füstösek, mint csillogó feketék. Szárnyaik éle a borotva pengéjével vetekszik, kisebb fából készült tárgyakat könnyűszerrel kettéhasítanak velük.
Ők a kopár, sziklás vidékek lakói, akik már korántsem olyan békések, mint az erdőkben letelepedett álomsárkányok. Makacs, hirtelen haragú jószágok, akikben nem létezik félsz. A sárkányok között kissé különcök, ravasz és alattomos kis bestiák. Ám mégis vannak köztük, akik a lovasokkal való együtt élést választják. Hát nem irigylem, azt a tanoncot, akinek egy ilyen sárkány jutott!

A démonsárkányok bár karcsúbbak és kisebb testűek, előnyük, hogy iszonyú gyorsak. Olyan sebesen képesek cikázni a levegőben, hogy emberi szem szinte nem is képes követni őket. Emiatt a lovasának kiváló egyensúllyal kell rendelkeznie és kivételes érzékének kell lenni a repüléshez.
A démonok zabolátlan természetéhez sivító hangjuk társul, mely éles szárnyaikon kívül veszélyes fegyverül szolgál számukra. Fülsüketítő sikolyuk a legrémesebb fejfájást képes előidézni, melyet szinte képtelenség elviselni, hosszabb ideig hallgatva pedig bele is lehet süketülni. Más sárkányoknak inkább csak kellemetlen hangzavar, de nem olyan veszélyes, mint az emberi lények számára.

Azonban mindezen erősségek ellenére sem legyőzhetetlenek. Az aramin kristály rajtuk is halálos sebet képes ütni.

A jel, melyet a démonsárkányok lovasaik bőrébe vájnak:


4/5 foglalt
->Eylinert - Ventus Legati sárkánya
->Fayrix - Brynja Alfarynn sárkánya
->Camroth -  Tyrell Feidlin sárkánya
->Moloch - Ghaden Ytaio sárkánya

Ezüstsárkányok


Mondhatni ők a sárkányok keménylegényei, ez azonban inkább a pikkelyeikre igaz. Egyesek irigykednek miatta, mások megvetik őket, a lényeg azonban, hogy olyan kemény külső páncélzattal bírnak, ami még az araminnak is ellenáll. Ez az az ok, amiért a száműzöttek még kikelésük előtt megpróbálják őket elintézni, ahelyett, hogy megpróbálnának velük megküzdeni. Hiába tesznek szert nagyobb mennyiségű araminra, ezeket a szürke, vagy ezüst színű bestiákat képtelenség vele megsebezni.
Nagy gyengeségük azonban, hogy a mérgező növények hatásosabbak ellenük. Amint a szervezetükbe kerül a méreg, hamar megbetegednek, a legtöbb esetben pedig meg is halnak. Fizikailag strammok és erősek, termetileg ők tartoznak a legnagyobbak közé. Vastag pikkelyeik miatt súlyuk nagy, sebességük átlagosnak mondható. Nincsenek a leggyorsabb sárkányok között, ez azonban nem válik hátrányukra. A kontinens mély barlangjaiban találhatóak meg. Leginkább csak vadászat alkalmával másznak onnan elő. Más esetben inkább visszahúzódnak oda és nem mutatkoznak, ha tehát valaki szert szeretne tenni egy ezüstsárkányra, mindenek előtt a barlangjukat kell megkeresnie.

A jel, melyet az ezüstsárkányok lovasaik bőrébe marnak:

1/3 foglalt
->Saridon - Nairen Kanelon sárkánya
*
A hozzászólást Admin összesen 6 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Júl. 13, 2016 10:18 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányok és lovasok   Vas. Ápr. 20, 2014 10:58 amTanoncok - Lovasok


Minden fiatal, aki sárkánylovasnak adja a fejét, tizennégy éves korában kezdi el a kiképzést, ahol az első évben megtanulják a harcok alapjait. A kardforgatástól kezdve az íjászaton át, a szabad kezes harcokig, mindent. A második évben a sárkányok kerülnek terítékre. Minden alapot elsajátítanak, hogy aztán felkészülten mehessenek a Rhoanta szigetre való utazásra.
A sárkányok szigetén egymástól elszigetelten fészkelnek az egyes fajok, így a tanoncok már a kiválasztáskor tudják, melyik fajba tartozik leendő társuk. Mindazok, akiknek megadatott, hogy társául fogadja egy tojás, azok ezután a költéssel foglalkoznak, ami három hónapot vesz igénybe.
A kikelés után, az első érintkezéskor a kis sárkány megjelöli lovasát, ami fajon belül minden egyednél nagyon hasonlóan néz ki, ám a test bármely részén megjelenhet. Nem kellemes ez az érzés, mert ilyenkor kapcsolódik a két lélek. Ez akár hosszas fejfájással, eszméletvesztéssel is járhat. Ezek a jelölések általában égés-szerűek, de sokszor a bőr elszíneződésével jön létre.

Ezek után a sárkány és leendő lovasa elválaszthatatlanok lesznek. Érzik a másik fájdalmát, szeretetét, indulatait, bármily messze is legyenek egymástól. Eleinte nem képesek a kommunikációra, csak képekben, érzésekben kommunikálnak.
A kiképzés során megtanulják, hogyan kezeljék ezt a szoros kapcsolatot. Szerencsére a sárkányok, már a kikelést követően igen ügyes vadászok, ennek ellenére sok gondoskodást igényelnek. Persze, ezt a tanonc észre sem veszi a sárkányához fűződő kapcsolata miatt.
Fél év leforgása alatt, immár a kommunikációra is képesek, ami gondolati úton működik, így aztán nincs távolságbeli határa. A sárkányok nem rendelkeznek emberi hangszálakkal, így az elménkben felhangzó beszéd hangját, mi magunk kreáljuk olyanná, amit szeretnénk, mégis tudjuk, hogy a sárkányunk szólt.

Rendszeres táplálkozás mellett, a sárkányok gyorsan nőnek. Alig egy év leforgása alatt akkorák lehetnek, hogy a fiatal tanonc, immár a hátára ülhet, de csak rövid ideig. Akkor megtanulják, hogyan tudnak a nyeregben maradni. Ha a sárkány immár képes hosszas ideig elbírni a lovasát, megtanulja használni erejének csekélyke részét (itt a tűz víz és miegymás okádására gondolok), akkor immár bekerülhetnek a lovasok körébe. Ezt olyan 20 éves korukra érhetik el a lovasok, ha már az első szigetjárás alkalmával társra lelnek.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányok és lovasok   Szomb. Okt. 01, 2016 9:30 pmHibrid sárkányok


Vajon lehetséges, hogy két különböző fajú sárkány szerelméből egy hibrid utód jöjjön létre? A válasz ige! Ám sárkányok között ez megvetendő dolog, de nem véletlenül.

A fajok fenntartásának érdeke, hogy mindenki a saját fajának megfelelően keressen párt. Ha azonban valamelyik sárkány úgy dönt, hogy egy teljesen más fajból keres magának párt és esetleg talál is, akkor annak következményei vannak leginkább az utódra nézve.
Az esetek 80 százalékában a tojás ki sem kel vagy csak pár napig él.
Ha azonban a kicsi mégis kikel és megéri a két hetes kort, akkor már biztos, hogy a felnőtt kort is megéri. Ez azonban még nem azt jelenti, hogy a csöppség teljes életet élhet. A sárkányok többsége elfordul tőle, megveti, legrosszabb esetben megtámadja. Egy hibrid jelenléte számukra rossz ómen, a faj selejtjét nem szeretik a közelükben tudni. Így aztán nehéz barátokat, esetleg párt találnia a hibrid hüllőnek, de ez nem lesz az egyetlen gondja.

A két faj keveredése ugyan hozhat pozitív újdonságokat is, de legtöbbször inkább bosszúságokat teremt a keverék sárkánynak. Sokan vakon vagy szárny nélkül születnek, mások hiperérzékenyek a fényre vagy a vízre, ez teljesen egyedtől függő, hibrid testvérek között is különböző lehet. Ami viszont a többségnél előfordul az a sterilitás, vagyis a hibridek általában nem képesek az utódnemzésre. Lehetnek ugyan kivételek, de ez igen ritka.

A hibridek ritkábban csak az egyik szülő képességeit öröklik, általánosabb, hogy mindkét szülőtől örökölnek valamit. Ez is igen változatos lehet, nincs rá szabály, hogy melyik képességből mennyire lesznek erősek. Általában van egy dominánsabb képességük és egy alárendelt, de a dominánsabb sem lesz annyira erős, mint a szülőé.

Akárcsak más sárkányok, a hibridek is választhatnak maguknak lovast, amit szinte mindegyikük meg is tesz, hiszen így biztosan nem maradnak egyedül. Nekik nincs jelük, amit a lovasuk bőrébe égetnek, de minden más megvan, ami a sárkány és lovas kapcsolathoz kell.

Tekintettel arra, hogy ritkán születnek életképes hibridek, a számuk az oldalon korlátozva van egyelőre 5-re.
2/5
- Eylinert - Ventus Legati sárkánya
- Raksha - Sethra Mangalor sárkánya


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com

Helló, sweetheart! I am
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányok és lovasok   

Vissza az elejére Go down
 

Sárkányok és lovasok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Kezdetek :: Fontos tudnivalók-