HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 Lelki szemeim előtt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Lelki szemeim előtt   Csüt. Okt. 02, 2014 10:35 am

Minden hónapban találtok majd itt egy-egy zenét, melyet én fogok majd kiválasztani. A játék lényege, hogy egy rövid kis történetet írjatok le ide, mely a zenéről először eszetekbe jut, mely megjelenik lelki szemeitek előtt.
A történetnek az oldalhoz kapcsolódnia kell. Nem kell, hogy eseménydús legyen, mert ha nektek egy olyan kép jelenik meg a szemetek előtt, hogy egy kisfiú bezárkózva a szobájába sír, mert nem lett sárkánya és ezt szépen leírjátok, az is teljesen jó.

A plusz poén az, hogy ezekkel a kis írásokkal nyerhettek is. Hogy mit? Majd kiderül! Razz Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Lelki szemeim előtt   Csüt. Okt. 02, 2014 10:44 am

Íme az első szám, mely alá történetet írhattok. Ez egy nagy kedvencem és kíváncsi vagyok, kinek milyen események jutnak eszébe róla. Nem könnyű, szerintem, de van időtök rá, hogy átgondoljátok.
A határidő: Október 30 éjfél!
Hajrá! ^^A történeteket nyugodtan ide lehet írni új hsz-ként. Nekem nehogy privátba küldjétek! Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Elinor Guinevere Tempor
Hozzászólások száma :
88
Join date :
2014. Aug. 12.
Age :
21
Tartózkodási hely :
Kysppie sziget


TémanyitásTárgy: Re: Lelki szemeim előtt   Szer. Okt. 08, 2014 7:32 pm 

Lelki szemeim előtt
Ez egy olyan történet melyet senki sem felejt sárkányok közt. Volt egy nagy sárkány a hajnal sárkányának nevezik, mert ő hozta el az új fényt közéjük. Minden idők egyik legszebb tűzsárkánya volt e lény. Tisztelt. Ezt akarta elérni a fajtársai között. Nem kapott egy csipetnyit sem tőlük. Akkoriban az emberek nem tették be a lábukat a sárkányok földjére. Egy nap útra kelt a nagy sárkány. El akart menni a végtelen horizonton túlra. Ki a világból. Egyedül érezte magát a sok sárkány közt, mert más volt. Másképpen látta a dolgokat. Egy szigetre ért hol sosem járt. Egy ember talált ott egy embert, aki úgy szintén egyedül volt. Egymásra lelt talán először ez a két faj sárkány és ember. Itt ezen a szigeten egyre gondoltak arra hogy senki nem érti meg őket. Néztek egymást és olvastak a másikból. Először csak nézték külsőre egymást végül megismerték egymást. Társak lettek. A legelső repülése embernek sárkányháton. A legelső sárkány, aki hátán ember volt. Együtt éltek egy volt a szívük egyek voltak gondolataik.
Egy nap a sárkánynak honvágya lett, de az embert nem akarta egyedül hagyni. Elvitte magával a Sárkányok szigetére barátját és társát. A nagy tűz sárkány mikor visszatért otthonába. Társai fújoltak és morogtak. Hogy lehet ilyen balga. Bántani kezdték a sárkányt. Marcangolták és rá támadtak. Súlyosan megsérült. Ott hagyták őt. Az ember mikor rá talált barátjára. Sírva fakadt. Nem tudta mit kezdjen hogyan menthetné meg őt, aki megérti. A sárkány volt az egyetlen aki megértette. Őt ölelte a sárkány fejét. Nem érezte olyan melegnek mint rég. Lassan kihűlt a sárkány. Az ember érezte megint egyedül maradt. Nem volt kedve élni. A  halott sárkány mellett maradt végig. Ezt az égből sok szárnyaló sárkány látta és jegyezte meg. A legelső ember aki egy sárkányért hullajtotta könnyeit. Megszánták az embert. Vittek neki vizet és élelmet. Az ember nem evett nem ivott a halott társa mellett maradt. Egy éjszaka meghalt a bánatában és szomj halálban a nagy tűzsárkány mellett.
Aki ezt látták tovább adták másoknak. A tűzsárkány híres lett az ismeretlen emberrel együtt. Valami olyat láttak a sárkányok amit még soha.
Elinor Tollából
Note: Hát akkor én vagyok az első, aki írt.
Hónap karaktere:
2014. Aug., Szept.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Alistair Gwynnbleid
Hozzászólások száma :
33
Join date :
2014. Jun. 10.
Age :
21
Tartózkodási hely :
Sárkányok szigete


TémanyitásTárgy: Re: Lelki szemeim előtt   Hétf. Okt. 13, 2014 3:16 pm

LELKI SZEMEIM ELŐTT

Esős nap volt ez a nap, sátrából egy az idővas foga által faragott vértben lépett ki a sátrából a nő s egyenes a királyi sátor felé tartott, kihúzva magát, bátorságtól, önbizalomtól ittasan. Ahogy haladt a táboron keresztül, elesett katonák, sérült népek látványa fogadta, mindenki akire rá nézett az megvetést sugárzott felé. Így lépkedett a nő, vértől mocskos sáros földön. A király sátrába lépvén rideg, komor tekintettek figyelték minden lépését, egyedül a király szólította meg.
-Nővér?! Szólt a király ridegen, s parancsolóan.
-Az káptalan csapatai csak a parancsra várnak felség. Szólott a nő kire még több tekintett szegeződött s a bejárattól még egy nyíl is rá kacsintott, amikor meg fordult a nő rá jöhetett akár a vak is hogy ő a Káptalan seregeinek parancsnoka.
-Akkor hát induljon meg a káptalan serege is, ma már végett kell vetnünk ennek a komédiának. Szólt egy férfi a király jobbjáról, az egyik tábornoka.
-Pontosan, a felkelésnek ma vége szakad! Szólt a király s mindenki ki eddig a sátorban állt elindult a katonák felé, parancsnoktól az egy szem tábornokig, kivétel csak a káptalan Nővére volt.
-Felség, még mindig szeretném jelezni hogy a békés meg oldás lenne a legjobb, kérem gondolja át még egyszer ennek a lehetőségét.
A nővér szavaira a király a füle botját se mozdította, s a nővér is elindult bár csak üzenetet küldetett a káptalan seregeinek a támadásról, ő maga a lázadókhoz siettet. ellenségesen fogadták a nővért, ki már túl későn érkezett meg indult a roham, csatározás vette kezdetét katonák s parasztok közt, túl erőben voltak a katonák minden parasztra három katona jutott, csak a káptalan serege nem támadott még csak a nővér parancsára, ki a felkelők meg segítésére küldte harcosait. Elbuktak, akár csak a lázadók, a Nővért a király színe elé vitték.
-Miért csináltad ezt Nővér?! Kiáltott felháborodottan a király, hisz seregei nagyobb veszteségeket szenvedtek a vártnál.
-Egyszerű felség, a becsület, igazság, nevében, azon erények tudatában ami Lovaggá teszi a káptalan lovagjait.
A király kivégeztette a Nővért, bár nevét ki törölték a káptalan jegyzeteiből, s meg fosztották rangjától sokan tudták hogy ő volt az első akinek a hite többet számított mind az élete, ő volt az első Lovag-Kapitány, az aki meg alapította az első lovag rendet ami nem a káptalanhoz tartozott.  


Nem a legjobb, de nekem ez jutott eszembe amikor végig hallgattam a soundtracket, remélem tetszik azért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Vendég


TémanyitásTárgy: Re: Lelki szemeim előtt   Hétf. Okt. 27, 2014 2:47 pm

~ I see you, behind your wall's
In the shadows
A labirintus csendes volt, ahogy a vastag, sövényfal kellemes félhomályba burkolózott, és a nap utolsó fénysugarai baljós, már-már ijesztő fénybe vonták a hatalmas teret. A táj néma volt, mindössze egy messzi dallam hallatszott, egy zongora billentyűinek zaja, ahogy egy kéz játszik egy furcsa dallamot. Tétován állok a labirintus előtt, nem tudván eldönteni belépjek-e, és ha igen mégis mi várna ott rám? Eszembe jut az összes rémköltemény amit olvastam, Aliceről, és a szívkirálynő labirintusáról, az útvesztőről, ahol egykor egy félelmetes szörny élt. Hogyan hihetném hogy ez mind csak kitaláció? Mégis belépek, a zene... megbabonáz, vonz magához. Baljós, minden porcikám sikolt, hogy ne menjek tovább, forduljak itt és hagyjak mindent. De nem tehetem. Vonz és taszít egyszerre ez baljós, és mégis oly gyönyörű dallam. Elindulok. Merészen, egyik lábam a másik után, a labirintus kinyílik előttem, a sövényfal életre kel, indák százait, ezreit látom, ahogy végtelen kusza formában nyúlnak, kúsznak az ég felé. Madarakat látok és színes ezernyi lepkét. Talpam alatt a zöld fűszálak susognak és csiklandoznak minden lépénél, és egyre csak megyek. Egy jobbra fordulás után két bal, és látok egy különös alakot, áttetsző mint a levegő, mégis gyönyörű... Könnyed ruha lebben után ahogy eltűnik.
Tovább kell mennem, a dallam... az az édes-melankólikus, a lelkemig hatoló hív. Közeledek, hangosabb a dallam, és kiveszem hogy ez egy zongora... valaki a közepén játszik egy réges régi zongorán. Már csak egy kanyar és egy fal választ el. Megtorpanok, biztosan ezt akarom? Érzem hogy valami más lesz ha kilépek a sövények takarásából. Kilépek a rejtekből, és megpillantom a fekete zongorát, olyan háromszög alakú mint a zongorák többsége, de sehol nem látok senkit. Közelebb lépkedek, és végül észreveszem. A levegő is bennakad, a hang fennszakad. Egy kézpár zongorázik, test és fej nélkül. Kísérteties jelenés. Mélabússá válik a dallam, és ahogy a dal véget ér, a kezek tapsolnak egyet, és végül eltűnnek. Az egész eltűnik, a rét amin állok, már nincs többé körülöttem zongora, és magas sövényfalak. A varázslat, a látomás, amit a kéz teremtett eltűnt, és az erdő szélén állok, tanácstalanul. Miféle látomás volt ez? És mégis hol vagyok?

Credit: ~ Rhys ~
Vissza az elejére Go down

Helló, sweetheart! I am
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Lelki szemeim előtt   

Vissza az elejére Go down
 

Lelki szemeim előtt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Fóbiák, szorongások és más lelki betegségek - Skouris & Ayres
» Kit látnak szemeim? - Amelia-Sebastian

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabadidő :: Archívum-