HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 Világunk leírása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Világunk leírása   Pént. Ápr. 18, 2014 8:41 am


Világunk leírása

Történetünk réges-régre nyúlik vissza, azokra az időkre, amikor még nem léteztek lovasok, sárkány és ember egymásnak ellensége volt.
A Kysppie szigeten lévő városkában a sárkányok akkor még nem kívánt betolakodók voltak, a hatalmas szárnyasok számára az ember pedig csak egy haszontalan, barátságtalan lény volt, aki nem érdemel életteret a környéken. Hosszú-hosszú évszázadokon keresztül semmi nem hozott változást, addig amíg egy nap új nép nem jelent meg a szigeten. A messzi Flaouron szigetről származó nép felélte otthonát, aztán újabb területre vágyott, így megcélozta a Kysppie szigetet. Ez a nép ellene volt a szigetlakóknak is és a sárkányoknak is. Ezt felismerve a két egymás mellett élő faj, ember és sárkány, közös célt tűzött ki maga elé. Elűzni a betolakodókat. Évekig tartott a harc, mely aztán több szempontból is sikeresen végződött. Egyrészről sikerült elűzni a Flaouron szigetről származókat, másrészről pedig a sárkányok és a városban élő emberek örök békét kötöttek egymással. Olyannyira, hogy egyes sárkányok társául fogadtak embereket, s engedték, hogy hátukon lovagolják meg az eget.
A sárkányok és a városban élők élete lassan összefolyt, s a mindennapokban megszokottá vált, hogy az eddig ellenségként kezelt lények, most a házak körül ólálkodva várják lovasaikat egy-egy újabb közös kaland reményében.

Az emberek azóta minden tojásrakásnál ellátogatnak a szigetre, hogy a lovasoknak tanuló fiatalok rátaláljanak sárkányaikra, illetve fordítva. Azóta már megszokottá vált, hogy amelyik tojásban lévő kicsi emberi társat választ magának, azt a tanoncnak kell tovább gondoznia, őriznie.

Az évek így telnek azóta is, békében, nyugalomban, összhangban a sárkányokkal, kik ugyanúgy örülnek ennek, mint kétlábú társaik.

De persze minden fejezet lezárul egyszer, így sajnos a harmóniának is vége kellett szakadnia. Carax Morean, egy ifjú, lelkes fiú, ki mióta az eszét tudta oda volt a sárkányokért, 14 évesen úgy döntött sárkánylovasnak adja a fejét. Keményen edzett minden nap, mígnem eljött a nap, hogy elhajózhat a Rhoanta szigetre. Sajnos csalódottan kellett hazatérnie, ami miatt napokig sírt, ám nem adta fel. A következő tojásrakásnál újra kiutazott a szigetre, de mind hiába.
Bár lecsüggedt, még mindig reménykedve utazott el 20 évesen is, hátha akkor sikerrel jár, de nem. A hosszú évek alatt a több száz sárkánytojás közül egy sem választotta. Ez pedig azt eredményezte, hogy nem próbálkozhatott többet.
Hetek, hónapok teltek el, de hiábavaló volt a biztató, vigasztaló szó, a fiú szívét gyűlölet kezdte feltölteni átvéve a szeretet helyét.
Fellázadt, s szövetségeseket gyűjtve maga köré, a sárkányok és lovasaik ellen fordult. A harcnak látszólag a város vezetője vetett véget azzal, hogy száműzte a forrongó csapatot az Echwardra szigetre (körülbelül fél napi hajózásra található). De persze ez nem csillapíthatta a lázadók gyűlöletét, így azok még mindig a szárnyas lények és kétlábú társaik ellen szövögetik terveiket.
Mindemellett más problémákat is a Kysppie szigetiekre zúdítanak, ugyanis a sárkányok mindettől felbőszülnek, egyes egyedek képesek emiatt teljesen elveszteni bizalmukat az emberekben. A lázadás és a sárkányok elleni támadás óta sokkal kevesebb tojás választ magának társat.
A lovasoknak meg kell védeniük a népük becsületét és a sárkányok szigetét a száműzöttek ellen, hogy újra békében élhessenek egymás mellett és egymással.
Ám ez nem lesz könnyű, mert Carax agyafúrt férfi és amit elkezdett mindenáron véghez akar vinni.... kiirtani minden sárkányt és megölni minden sárkányt védő embert....A hozzászólást Admin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Május 13, 2014 10:45 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Világunk leírása   Kedd Ápr. 22, 2014 10:46 pm


Mi legyek, ha...

Szigeteinken számos munkalehetőség vár azokra, akik nem sárkányháton akarják benépesíteni azokat. Itt felsorolok párat, amiből mindenki egész nyugodtan csemegézhet.

-Kovácsmester
-Katona-Tanító (ez lehet a tanoncoké, vagy a sima gyerekeké)
-Földműves
-Árus (a piacon)
-Szűcs (ruhakészítő)
-Fazekas
-Gondozó (a keltetőben)
-Asztalos
-Kocsmáros
-Kosárfonó
-Halász
-Zenész, mulattató
-Pék
-Lovász
-Pásztor (mindenféle állat pásztora)

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Világunk leírása   Szer. Ápr. 23, 2014 8:35 pm


Világunk egésze

Bolygónkon egyetlen hatalmas kontinens található melyet óriási királyságok uralnak, s mióta az eszünket tudjuk, azon csatáznak, hogy melyik terület kié legyen. Ezen kontinensen kívül a víz az úr, s csak egy-két kisebb sziget képviseli a szárazföldet, mint például Kysppie szigete vagy a sárkányok szigete.
A mi kis szigetünk elég messze van a nagy kontinenstől ahhoz, hogy ne érezzük veszélyben magunkat, de ismerjük azokat a királyokat, s tudjuk, mindig többre vágynak, mint amire szükségük van. Szövetséget kötöttünk hát a hozzánk legközelebb lévő királysággal, hogy sárkánylovasokat küldünk segítségül a csatákba, viszont ők megvédik a szigetünket a többi királyságtól, illetve ők se támadnak ránk.
Egészen eddig ez működött és abban bízunk, hogy sosem fog olyan király trónra kerülni, ki ezt az egyezséget bárhogyan is felborítaná.

Vannak más dolgok is, amik miatt a kontinenssel kapcsolatban kell állnunk. Időnként kereskedelmi hajók érkeznek hozzánk, amik olyan dolgokat hoznak nekünk, amik nálunk sosem lenne beszerezhető. Persze ők meg viszik azt, amire tőlünk van szükségük.
Ritkábban magányos vándorárusok is érkeznek, de ők általában kacatokat akarnak a városlakókra sózni, így nem sok sikerélménnyel távoznak a nap végén.

Élet a városban

Bár sokak számára ámulatba ejtő, hogy a sárkányok olyanok a Kysppie szigeten, mint máshol a madarak... mindenhol ott vannak, itt már szinte teljesen beleolvadnak a szürke hétköznapokba.
Az átlagemberek is megszokták ezt, a legtöbben szó nélkül el is fogadják.
A hétköznapok itt is ugyanolyanok, mint a világban bárhol máshol. Reggel munka, gyerekeknek iskola, délután pihenő, este együtt a család.
A város vezetője Atmor Saelte, aki kovácsmesterből lett tiszteletreméltó, igazságos és mindig higgadt vezér. Őt mindenki tiszteli, ahogyan a családját is, hiszen kiválóan helytállt a lázadáskor és a sárkányokat éppoly kitartóan védte, mint népét.
Fontos még megjegyezni, hogy ezen a szigeten a nők ugyanolyan egyenrangúak, mint a férfiak. Ők is dolgozhatnak, ők is ugyanúgy lehetnek katonák vagy sárkánylovasok, ha képesek kiállni minden próbát.
A társadalmi rangok sem különülnek el túlságosan. Itt mindenki egyenlő, csupán a tisztelet a mérvadó, nem nézik a vagyont. Az kerülhet a tisztelet magasabb lépcsőfokára, ki olyat tett népéért, amit senki más.
Ha így vesszük, Atmor és családja sem emelkedik ki a tömegből, ám őrájuk mégis mindenki felnéz.
Visszatérve a város életéhez, meg kell említenünk, hogy Kysppie szigeten városunk nem túl nagy, így aztán legalább látásból mindenki ismer majdnem mindenkit. /Erre a játék során is figyeljetek oda./
Néhány fontos dolog, amiről még nem feledkezhetünk el.
A mi világunkhoz hasonlítva, ezeket a szigeteket és a kontinenset benépesítők élete leginkább a mi középkorunkhoz hasonlít, de nem mindenben egyezik.
- A ruházatok bőrből és vászonból készülnek. Cipzár még nem létezik, ellenben fűzők, gombok igen. A ruhákon igen kevés minta figyelhető meg, csak a nemesek ruhái hímzettek. A festékanyag nem korlátlan, így a legtöbb ruha fehéres, de aki megteheti vásárolhat színes ruhákat, melyek a bíborcsiga, illetve egyes növényekkel festékanyagaival lettek színezve. (bíborvörös, piros, kék, sárga, stb.)
- A házak ekkor még kőből, illetve fából épültek, de a kontinensen már sok helyütt téglaházakat is építenek. Van rendes, kulccsal zárható ajtajuk, illetve ablakuk is. Gáztűzhely, illetve hűtő nálunk még nem létezik. A fűtést és a sütési lehetőséget a kandalló adja, a hűtést a hideg víz és a föld alá ásás, illetve a jégsárkányok lehelete.
Fürdési lehetőséget a patakok, tavak és a tenger ad, illetve a kutakból behordott víz a lavórban. Szappan létezik, elég sok gyógynövény szolgál szappanok készítésére. Fényt a kandalló és a gyertyák fénye ad esténként, melyet jól bevált tűzkövekkel gyújtanak meg. (Összeütve szikrát ad. Ez a tűzkő a kontinens hegyeiben található.) A gyufa ebben a világban még nincs feltalálva.
Kezdetleges papírok léteznek, amire tintával és lúdtollal írnak, illetve a viaszpecsét is létezik már.
-Mobil vagy vonalas telefon nincs, a leveleket és a táviratokat a postagalamb vagy a küldönc viszi el a célszemélynek.
-Háziállatok Kysppie szigetén: ló (kontinesról behurcolt), baromfi, tehén (kontinensről behurcolt), kecske, farkaskutya, macska


Évszámok

*Jelenleg 1259-et írunk.

*984-1004-ig tartott a flaouroniak általi ostromolás, aminek eredménye, hogy elűztük a betolakodókat és a sárkányokkal békét kötöttünk.

*1063 - Kysppiet kalózok/banditák szállták meg, de a lovasok egy éven belül kitisztították a várost

*1124 - Rhoanta szigetét telepesek akarták hatalmuk alá vonni, sikertelenül

*1208 - az egyik királyság a kontinensről a sárkány tojásokat akarta elrabolni, hogy a kikelő kicsiket házi kedvencnek értékesítse. Próbálkozásuk sikertelen volt.

*1248 - Carax lázadást indít a sárkányok és lovasaik ellen

*1249 - a lázadókat a sziklás Echwardra szigetére száműzik

*1254 - a sárkányok legutóbbi tojásrakása és a vízsárkányok felfedezése
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com

Helló, sweetheart! I am
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Világunk leírása   

Vissza az elejére Go down
 

Világunk leírása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Kezdetek :: Fontos tudnivalók-