HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 Ventus Legati

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Ventus Legati
Hozzászólások száma :
27
Join date :
2016. Apr. 10.
Tartózkodási hely :
A világot járom


TémanyitásTárgy: Ventus Legati   Hétf. Ápr. 11, 2016 8:37 am

Ventus Legati

Név: Charlo Kerntul
Kapott nevem: Ventus Lagati

Becenév: Ventus, Koma, Haver

Kor: 22

Csoport:Sárkánylovas

Rang:
Diplomata (egyedüli)

Avatar: Eoin Macken


Külső, belső leírás

10 dolog, amit szeret:
- Kocsmába járni
- Elvonultan élni
- Jó kedvre deríteni (másokat)
- Repülni
- Utazni
- Aludni
- Olvasni és műveltnek lenni
- Udvariasnak lenni
- A békét
- A Sült kacsát

10 dolog, amit ki nem állhat:
- Sárkány gyűlölőket
- Goromba férfiakat
- Gazfickókat
- "Királylányokat",( vagyis beképzelt nőket)
- Értetlenül viselkedő embereket
- Másokat utasítgatni
- Egy helyben lenni
- Családi vacsorákat
- A háborút
- Gomba pörköltet

Külső:
Borotválatlan külsővel éveket öregedek sok ember szemében és egy szakáll a kontinensen már rangot tisztséget jelent, azt jelenti felnőtt és férfi vagy. Kicsi tisztség, de tisztség, komolyan vesznek így. Olyan, mint az öv, ami a szabad ember jelképe. Szabad vagyok, de mégis korlátoz az öv minket. Furcsa egy szimbólum.
Szóval erős test edzett fizikumom van. Barna szemeim és ahogy a nők mondják olyan szép sötétbarna félhosszú hajam van.
Ruházatomat, mindig úgy írják le a kontinensen, hogy az utazó. Övemre fel csatolva ott a kardom, de ez is csak egy régi szimbóluma a sárkánylovas nagykövetnek, mit az öreg mester ad át tanítványának.
Nem vagyok tiszteletlen a ruhatáram bővebb, mint az utazónak titulált öltözékeim, csak azok a ceremoniális öltözékek, ritka alkalmakkor vehetőek fel, esküvőkön. temetéseken illetve koronázáskor és nem mindennap kap egy új királyt egy ország.
Még mindig a külsőmnél tartok. Engem sosem érdekelt a külsőm, se más külseje. Szóval, ha jóképűnek is tartanak a nők a hátam mögött, amit persze visszahallok, minden egyes alkalommal, mikor hazatérek Kysppiere. Mikor házasodik meg? ez a nagy kérdés a városban vagy éppen az hogy: Meg házasodik, vagy ő is olyan lesz mint az előző?
Elárulom, hogy nekem nem számít a külső, a belső számít, amit szem sosem láthat meg.

Belső:
Senki se lát olyannak amilyennek én gondolom magam. Szóval én magamat egy bűnös embernek tartom magam. Sok hibám van, amin nem tudom, hogy változtathatnék. Engedetlen vagyok. Makacs is tudok lenni. Erős erkölcsi nézeteim vannak. Nem hiába mondanak kysppiei népek az Idegen lovagnak. Az ottaniaknak idegen vagyok, hiába az otthonom már hét éve a sziget, de hamar megszokták a szokásaimat, és kialakítottak rólam egy képet.
Egy vicces és néha kocsmai verekedő alak, aki hallgatag, de néha igazán sokat beszélő férfi. Zárkózott, de mégis nyitott.
Múltamról nem szeretek mesélni, de a kalandos dicső dolgokat, ha kérdeznek elmondom, de ennél többet nem, személyesebb dolgaimat magamnak megtartom. Jókedvemet, hamar elronthatják, az olyan alakok, akik kötekedőek és nem fogadják el a mások hibáit és nézeteit.
Mindenkinek vannak hibái nekem is, nem muszáj elfogadnod, azt hogy egy örökmozgó vagyok és a békét jobban szeretem, mint a harcot. Ez az igazság, és a repülés az egyetlen szabadságom, mikor ráhagyatkozom a vak, de a legkiválóbb és leggyorsabb sárkányra, aki Kysppie szigetén fellelhető és a kontinens leggyönyörűbb sárkánya az én szememben. Ez az én szabadságom, és ebből a leírhatatlan szabadságból nekem tengernyi apró örömöm születik, amiből feltöltődve másoknak segíteni tudok.
Keresztjeinket együtt hordjuk és együtt élünk, velük, ezért segítek az elesetteken, ahogy egykor a királyi udvarban és volt mesteremtől Ignus Icartól tanultam.


Előtörténet

Sosem a sárkánylovasok vezetői választják a követeket, de mégis ők alá tartoznak ő rendelkezik velük. Neki felel a követ egyedül. A követet, az előző diplomata választja. Az előző Ignus Icar volt eredeti nevén Marqul Tanros. Ehhez a tisztséghez sok ceremoniális szertartás tudása szükséges, melyeket réges-rég óta a követi hagyományok nagy könyve illetve az amit szóban mester a tanítványnak átruház.

Kysppie szigetén mindenki Ventusnak hívott a kezdetektől, mert ezen a néven mutatott be engem, mint tojásos tanoncot az akkori dipolmata. Semmit nem tudtam erről az egészről, mikor elhozott engem Thidiaból Ignus, akivel a királyi udvarban először találkoztam. Ő volt az utazó sárkánylovas, már akkoriban is így nevezték a diplomácia úton lévő sárkánylovast
Tizenöt éves voltam és fegyverhordozóként lassan már-már lovagként az erdőket, és az ország hegyeiben barangoltam. Egyszer aztán valami hívott ezt sosem értik meg azok, akiknek nincsen sárkányuk. Ezt át kell élni. Shadowon a szürke lovamon lovagoltam őt vezettem, tovább és tovább, míg rá nem találtam (valahol messze egy gyönyörű sziklás hegyvidéki környezetben) arra, aki most már a társam hét esztendeje Eylinert.
Nem hagyhattam ott ő az enyém volt, mert ezt súgta a szívem, ekkor éreztem és tudtam valami különlegeset viszek haza.
Apám nem értette meg, mikor meglátta a kezembe a tojást. Én a fia, aki a harmadszülöttje voltam ilyen akármivel térek vissza hozzá. Szeretett engem, de nem tudott birtokot se semmit biztosítani nekem, azon kívül, hogy lovagot farag belőlem és a királytestőrségébe beállhatok. Két fivéremhez képest egy senkivé válhattam volna.
Két hét telt el, mikor Ignust a királyi udvarban látták vendégül. Apám jóban volt mindig is a királlyal. A leghűbb szolgája neki még mindig, ahogy egész családom.
Végül apámnak volt annyi esze, hogy meghívta őt hozzánk és bemutatott engem neki. Az öreg sárkánylovas, pedig látta bennem a potenciált, hogy valaki legyek. Egy nagy valaki, aki folytathatja a munkáját.
Magával vitt és kitanított engem, maga mellé vet. Hiába voltam a tanoncok közt, mégsem voltam igazi tanonc, mint a többiek. A kivétel voltam és az idegen, akinek a nevét nem tudhatták. Hisz a hagyomány kötelezz egy új név a régi helyett.
Míg a többiek tizenévesen még tanultak. Nekem három évem volt tanulnom.
Tizennyolc voltam, mikor az öreg Ignus meghalt és helyébe kellett lépnem. A legfiatalabb követ lettem ezzel, Kysppie történelmében.
Eylinert és én együtt mehetünk az első utunkra, amely először hazámba vezetett majd tovább.
Sokan nem hittek bennem és főleg Eylinert képességeiben. Nem tudják, meg csinálni, halott már ilyet valaki, egy vak sárkány.
Mindketten bizonyítottunk és sikeresen. Immár négy éve vagyok a világ egyik legismertebb sárkánylovasa követe.

Az elmúlt alkalommal megkértek engem is, hogy a tojásvadászat szertartásán vegyek részt és kísérjem a fiatal lovasjelölteket. Akkor találkoztam egy lánnyal, akit még sosem láttam. Egyedül sétáltam egyet a sárkányok elveszett paradicsomába illő szigetén, Kysppiei lovasok többségének sárkánya erről való, most megismerhetem ezt a különleges sárkány lakta helyet.
Valaki mással ismerkedtem meg. Ijedt rémült volt, csodálkoztam én is rajta, hogy egy lány lakik a szigeten. Talán száműzöttek jöttek ide? Merült fel bennem a kérdés, de mint később kiderült nem ő egy száműzött volt, hanem egy hajó törött lányka volt.
Meglepett, ahogy átöltet engem, majd el is futott. Utána siettem, így sajnos megint sok mindenről le maradtam, ez az egyik hibám kimaradok sok közösségi eseményről.
Megtaláltam egy barlangszerű képződményben őt teljesen egyedül. Nem hagyhattam ott. Magammal vittem a lányt és befogadtam a házamban.
A városban beszélni kezdtek arról, hogy talán ő lesz a következő, de erről szó nincs. Inkább csak, egy lovagias gesztus volt tőlem. Még azt sem tudja Linor honnan való a tojása és nekem pedig fogalmam nincs, hogy választott Ignus ki engem. Azt tudom, hogy csalhatatlan megérzése által, de engem meglehet téveszteni. Még nem nőttem fel Ignushoz, de minden nap próbálok. Talán sok lovas nem látja, de így van.
Szerintem fiatal vagyok még valakit választani, utódomnak és remélem így gondolja Rowen is, de ha megkéri talán elgondolkodok hogy ki lesz utánam a megfelelő erre a posztra.
A sziget pletykáljon csak, de a házam és birtokom a szigeten menedék lesz a lány számára, amíg meg nem erősödik és útjára nem száll a sárkányával együtt, hisz valami közös van bennünk. Mikor Eylinerten velem utazott megéreztünk valamit a társammal Linor beleborzongott a repülésbe.A hozzászólást Ventus Legati összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Júl. 11, 2016 11:49 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Ventus Legati
Hozzászólások száma :
27
Join date :
2016. Apr. 10.
Tartózkodási hely :
A világot járom


TémanyitásTárgy: Re: Ventus Legati   Vas. Júl. 10, 2016 10:53 pm


Eylinert
Adatok♦Teljes név♦
Eylinert

♦Nem♦
nőstény

♦Kor♦
7 év

♦Fajtája♦
Félvér dominánsabb része Démonsárkány

♦Párja♦
Titok.EgyébKi ő? Nem ismered? Akkor hadd mutassam be a sárkányomat Elynert, a vak sárkány. Érzékszervei hozzá igazodtak a vakságához. Így szaglása hallása sokkal kifinomultabb, az összes sárkányénál. Igen egy elszúrt egyed, és ép ezért kedvelem, mert egy részben tűzsárkány is, ilyen jellemzőit is magába foglalja, de nem minden részében.
Eylinert szerint ez történik, ha keverednek a sárkányok, hibás egyedek jöhetnek létre, mint ő is, aki vakon jött a világra. Van, aki nem tud repülni vagy ép élet képtelenek lesznek, de szólnak mesék a sárkányok körében hatalmas sárkányokról, akik mégis csak sokkal hatalmasabbak és erő teljesebbek lettek így, hogy apja anyja külön fajtát képviselt, de ezek csak legendák, Eylinertem szerint.
Szóval én az apjára tippelek hogy a tűzsárkány volt, de Eylinert szerint az anyja lehetett. Ebben se ő és se én nem egyezünk meg, amíg meg nem találjuk valamelyikőjüket.
Kecses alkata van. Borotva éles szárnyai. Füstös színe van van egy kis piros pozsgás is van az alapszínébe, a háttüskéi világos lila és sötét szilva színekben pompázik. Gyönyörű kis sárkány
A leggyorsabb sárkány, aki hosszútávban legyőzetlen Kysppién.
Bár irtózik a víztől, bele megy, ha szépen kérem.
Sikolyát nem szokta úgy használni, mint más démon sárkányok. Halk csendes társ. A repülésnél valami vijjogó hangot szokott kiadni, amit eleinte én nem értettem, de aztán rájöttem, hogy ez még jobban segít a tájékozódásban neki. Nem sokan hallják meg, csak a legtapasztaltabb fülek. Eddig egy sárkánylovasnak se tűnt fel ez a kis aprósága, hisz nem vele élnek nap, mint nap. A sárkányok mérföldekről tudják, hogy ő az.
Nem szeret a többi sárkánnyal együtt lenni. Mindig sokkal távolabb szállok így le a többiektől. Kijátssza nálam állandóan a szerencsétlen vagyok kártyát, de közben egyáltalán nem szerencsétlen. Sokkal ügyesebb sok más sárkánynál.
Miatta élek az erdő közepén már öt és fél éve, mert nagyon csúnyán összetűzésbe kerül pár sárkánnyal. Nem szeret velük együtt dolgozni, mert szerinte ők csak másodrangúnak tartják, hibái és születése miatt is hisz nem egy száz százalékos tiszta fajta.
Makacs egy társ, ha veszélyt érez, nem engedi, hogy leszálljunk és bele sétáljunk a csapdába. Véd engem, bár néha féltékeny és nem sok emberrel barátságos, de Marthat és az új vendégünkkel Linorral nagyon kedves. Attól félek, hogy hogy fog kijönni Linor hamarosan kikelő sárkányával. Nem kell aggódnod, mert Linor jó és a társa is jó lesz.
Gyakran furcsán beszél velem, kétértelműen. Okos és néha úgy érzem vagy az a sejtésem, hogy megsejti a jövőt, de lehet, hogy ő jobb emberismerő, sőt biztos jobban kiismeri az emberek jellemét, mint én magam. Bár nagyon nehéz belőle kihúzni, hogy mit gondol egyes emberekről, de általában sikerül valamit összeszedni.
A kifinomult hallása miatt gyakran megtudom, azt hogy ki hazudik és ki nem nekünk egy beszélgetés folyamán. Hallja a pulzust vagy szívverésük hevességét.
Egyszer láttam tűzet fújni egy évvel ezelőtt, azóta bármikor kértem nem tette meg, mert szerinte veszélyes. Nem is a hangja és valami tűzcsiholási képességei miatt vagyunk együtt. Vele a csatát kerüljük, bár tudom, hogy nem félne felvenni a harcot.
Hanem a repülés és a többi képessége miatt vagyunk a legjobb csapat.
Makacsul megtartja kedvence helyeit és ragaszkodik ezekhez és így ezek az utazásainkor állandó a tábor helyeink lettek, ahova mindig az éppen útba esőt érinteni kell. Ezek rejtekeink egy-egy utazáskor tudom, hogy nem lát és a szaglása miatt kerülünk ezekre a helyekre, de én is szeretek itt meg bújni vele, de csodálatos helyek ezek.
Imád talányokban megszólalni. Nincs heves természete, de van amikor tréfából direkt a legnagyobb viharba visz bele engem, bár ő se kedveli a vizet, de ázzak meg jól és legyek csurom vizes. Nem gonosz és nem alattomos, csak meg kell érteni őt, azt hogy nem fél semmitől és önmagával versenyez, önmagával harcol és magát marcangolja, hogy ilyennek lett teremtve.
Szerintem egy értékes sárkány a társam, ha nem is hisz el mindig. Nem sok embert ismerek, aki ilyen lénnyel együtt tudnának élni.
Különböző természetűek lennénk? Nem igaz, mi csak kiegészítjük egymást, ami ez együnknek nem az erőssége az lehet, hogy a másikunknak igen. Sok hibánk van mindketten elszúrtak vagyunk én egy nemes harmadszülött fia, aki már úgy mond senki ő pedig fajának egy lenézett tagja mégis, mindketten megtaláltuk együtt a szerencsénket. Együtt küzdöttük fel magunkat az égbe, hisz egy vak sárkány, hogy tanul meg repülni ez a mi titkunk marad.
Igaz, Elynert? Pontosan lovagom, de nem mindennel értek egyet, amit rólam elmondtál.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Elinor Guinevere Tempor
Hozzászólások száma :
88
Join date :
2014. Aug. 12.
Age :
21
Tartózkodási hely :
Kysppie sziget


TémanyitásTárgy: Re: Ventus Legati   Kedd Júl. 12, 2016 11:40 am


Kedves, Ventus!
Már nagyon vártam, hogy elkészülj.
Ide valami hivatalos szöveget kellene írnom, de nem tudok. Rolling Eyes
Nem egy szokványos eset vagy Eylinerttel együtt. Megismerhettem honnan jöttél. Olvashattam magamról is.  Cool
Otthon gomba pörköltet kérek Marthatól, hazaérkezésedre. Ja, hogy azt nem szereted. Laughing
Nagyon tetszett, hogy 10-10 dolgot felsoroltál, amit szeretsz és amit utálsz. Nem sok dolog derült ki rólad a szigetlakók körében ez tény és mennyi pletykát gyűjtesz be magadról. Wink
Nem érdemlitek meg, hogy marcangoljátok magatokat, mert mindketten azt teszitek, értékesek vagytok.
Harmadik gyerek, nem mondom azt, hogy gyerekkorodban sanyarú életed volt, mert nem volt az nemesként élhettél. Irigyelhetnek, ezért sokan, de egy vak sárkányt társadat úgy szeretni és elfogadni, nem biztos, hogy bárki képes lenne erre, mint te.  
Rájöttem jó lesz veletek élni egy birtokon. Jól választottam, de hogy te jól választottál az majd később kiderül a játéktéren.
Köszönöm, hogy befogadtál én pedig most elfogadlak.
Már foglaltál arcot, akiért oda vagyok.
Nincs más dolgod, mint játszani.
Irány a játéktér!
Hónap karaktere:
2014. Aug., Szept.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Helló, sweetheart! I am
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Ventus Legati   

Vissza az elejére Go down
 

Ventus Legati

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Karakter :: Elfogadott karakterek :: Sárkánylovasok-