HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 Brynja Alfarynn & Fayrix

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Brynja Alfarynn
Hozzászólások száma :
8
Join date :
2016. Jul. 08.
Tartózkodási hely :
Kysippe


TémanyitásTárgy: Brynja Alfarynn & Fayrix   Szomb. Júl. 09, 2016 1:24 am

Brynja Alfarynn

Név: Brynja Reidun Alfarynn

Becenév: Brie, Rey, Árnyék

Kor: 22

Csoport: Sárkánylovas Tanonc

Rang: Felderítő

Avatar: Katheryn Winnick


Külső, belső leírás

Szőke haja és kék szeme miatt sokszor félreértik Brie-t. Lehet hogy elsőre törékeny nőnek tűnik, de próbálj meg az útjában állni ha megindul a céljai felé. Ruházata általában bőr és vászonanyagokból van összevarrva, sokkal inkább férfiasan öltözködik mint nőiesen, bár ah az alkalom megkívánja ő is képes átalakulni. A haja az egyetlen amire mindig nagy gondot fordít, képes órákat eltölteni azzal hogy különféle fonatokba, csigákba, díszekbe szedje haját. Talpraesett, gyors gondolkozású, eszes és kreatív nő, aki rendkívül rosszul tűri ha alábecsülik, vagy lenézik. Ebben meglepően hasonlít sárkányára. Sárkánylovagláshoz főképp egy fekete bőrruhát használ amivel szinte láthatatlanná válik Fayrix hátán.
Mindketten kiszámíthatatlanok, szeszélyesek, és imádják a veszélyt. Brie kíváncsi természete és Fayrix versengő természete tökéletesen kiegészítik egymást, sokszor hozzák a szívbajt másokra amint kaszkadőrmutatványokat hajtanak végre akár a házak között, akár a tengerből kiálló sziklák körül. Mindketten maguknak valók, nem szívesen dolgoznak másokkal, nem bírják magukat a szabályokhoz tartani, de ha a helyzet úgy akarja, rendkívül jó társaknak bizonyulnak.


Előtörténet

Nem vagyok egy mindennapi ember. Na jó, gyerekkoromban még elkönyvelhettek annak, átlagos kislány voltam, leszámítva persze hogy nekem a lányos játékok, mint a babák meg egymás fésülgetése, sose okoztak örömöt. Inkább botokkal vertem a fákat, köveket, úgy csináltam mint a bátyám, aki harcos. Ő azóta meghalt, szóval már csak azért is a nyomdokába akartam lépni. A húgom persze mindig hisztizett emiatt, nem szerette ha az ő szavaival élve "fiúnak tettetem magam". Pedig sose tettem. Én akartam lenni az első lány harcos aki bekerül a nagy könyvekbe. Aztán volt egy kis korszakváltásom. A sárkányok.
Hát igen, a sárkányok. Ki ne vágyna a hátukon repülve szelni az eget szabadon? Szerelmes lettem beléjük, sokszor néztem ahogy a lovasok röpködnek, gyakorolnak a hátukon. Mindig elképzeltem magam egyen, de valahogy egyik fajt se éreztem a magaménak. A tűzsárkány nekem túl.. Masszív volt. Erős, de kevésbé gyors. Az energiasárkányok már inkább, ők gyorsak voltak, de valahogy ők nem vonzottak. A jégsárkányokat szerettem nézni, a színeiket, a röptüket, de hiányzott belőlük... valami.
Aztán jöttek a vízsárkányok. Nem sokaknak voltak még vízsárkányaik, nemrég találták meg őket egy eldugott menedékhelyen. Kecsesek, de ők inkább az úszásban jók mint a repülésben, én pedig a családom hajós háttere miatt nagyjából az egész életem a vízben éltem le... Kinek van kedve még több vízhez? A szüleimnek is felvázoltam a nagy ötletem miszerint én majd sárkánylovas leszek. Bátyám eddigre már elhunyt, pont egy felbőszült tűzsárkány... nos.. Mit szépítsem, ropogósra sütötte. Óvatlan volt. Nem hibáztattuk a sárkányt de tudtam hogy a szüleimre ez rányomta magát. A szülőknek hiába magyarázza az ember hogy a fiuk volt a hülye hogy a barátjával elhajóztak meglesni a sárkányokat. Azt meg végképp hogy legfőképp a barátja hibája volt hogy az nekiállt kaviccsal dobálni egy sziklán alvó tűzsárkányt. Melyik idióta áll neki alvó sárkányt kaviccsal dobálni? A bátyám nem volt elég gyors, ő hátramaradt, míg a gyáva tökfej barátja ugyan rengeteg égési sérüléssel, de megúszta. Hát igen, nem egy egyszerű dolog ez. Szóval mikor felvázoltam a nagy ötletem, egyből húzták a szájukat. Miért is ne tették volna? Én azért kikönyörögtem. Utána már azon bosszankodtak hogy mennyire válogatós vagyok a sárkányokkal, örüljek ha egyáltalán választ engem tojás, sokaknak az se adatik meg.
Hát nem is adatott. Ugyan jól tanultam és hamar elsajátítottam mindent amit kellett, mikor először utazhattam el a szigetre, egy tojás sem akart engem választani. Aztán másodszorra se. És harmadszorra se. Ekkor megmondták hogy valószínűleg ennyi volt. Jó nyilván nem szemtől szembe, de hallottam a pletykákat és sugdolózásokat. Senki se hitte hogy sárkányom lesz. Bevallom őszintén, én se. Feladtam és hazatértem a szüleimhez miután apu megbetegedett.
Átvettem a helyét a hajókon, én intéztem mindent, én képviseltem a családunkat a kontinensen. Semmi gond nem is volt amíg a partoknál meg nem támadtak minket. Kalózok vagy felőlem akármik lehettek, felgyújtották a hajót, a rakományt, a legtöbb matróz vagy a hajón égett halálra, vagy a banditák kapták el és végezték ki őket. Hárman értünk ki a partra ebből Araenent, az egyik szakácsot hátra kellett hagynunk a súlyos sérülései miatt. Én szúrtam kést bele hogy megkönnyítsem a szenvedéseit. Rhianon küzdött velem egy ideig de végül valami nagymacska elkapta. Én megmásztam pár sziklát hátha fentebb nagyobb biztonságban vagyok de sikerült beleesnem egy sziklarésbe és lecsúsztam egy sötét barlang mélyére. Összevertem magam és végül bevágtam a fejem, szóval valamennyi ideig eszméletlen lehettem.. Rohadt sötét volt. Az orrom hegyéig se láttam el, és semmi nem volt nálam amivel tüzet gyújthattam volna. Vakon tapogatóztam, óvatosan tologatva előre a lábam. Párszor majdnem leestem, ezek szerint valami sziklahídon mászhattam végig.. Bár láthattam volna, hatalmas barlang lehetett az alapján amilyen hangja az általam lelökött kavicsoknak volt. Valahogy végigszenvedtem magam, ekkor vettem észre valami halvány fényt.. Messze volt, de láttam. Amikor már erős volt annyira hogy halványan megvilágítsa a dolgokat, rohanni kezdtem felé. Aztán majdnem átestem egy szirt peremén.
A termet gombák világították meg többfelől, és földalatti patakok és vízesések tucatjai csordogáltak végig rajta. Alig ébredtem fel a csodálatomból mikor a fekete sziklák egyike megmozdult. Felemelte a fejét, aztán fenyegetőn felsziszegett miközben lassan felállt és végig engem bámult. Újfajta sárkányok? Ilyen nálunk nincs. Egészen biztos... Hacsak.. Alaposabban szemügyre vettem az egyre fenyegetőbben fellépő sárkányt, miközben lassan hátrálni kezdtem. Ekkor vettem észre a fészket az egyik sarokban. Ahogy ránéztem hirtelen úgy éreztem muszáj eljutnom oda, bármi áron.. Ránéztem a vicsorgó sárkányra. Felemelte a szárnyait hogy nagyobbnak tűnjön. Lássuk csak.. Lecsúsztam a köveken, és rohanni kezdtem a fészekhez. Mindegyik sárkány felébredt amelyik mellett elhaladtam, a barlang hamarosan zúgott a sárkányok morgásától és visításaitól, amitől majdnem meghasadt a fejem. Befogtam a fülem és rohantam mint akinek muszáj. Majdnem ott vagyok... Hallottam a halk, vékony éneket ami azt súgta, mennem kell. Végül elrúgtam magam a földtől és hatalmasat puffantam a fészek mellett a földön. Bár ott volt több tucat tojás, én csak egyet láttam. Kinyúltam, az ujjaim hegyével épp csak elértem... Mintha megégetett volna. Egy apró fényhullám futott végig rajta, mint egy szívdobbanás. Mint a gombák a falakon... Ekkor minden sárkány megállt. Egymásra néztek, aztán lehajtották a fejüket hogy megnézzenek. A legnagyobb felhúzta az ajkait mintha fintorogna. Ez remek. Engem lefinnyázott egy sárkány...
Figyeltem minden mozdulatukat miközben megfogtam a tojást és kivettem a fészekből. Talán.. majdnem pont három hónapja volt nálunk fészekrakás. Akkor hamarosan ki is kelne...  Gyönyörűek. Kecses, mégis erőteljes. A szárnyaik aránylag nagyok, a fejükön a tüskék is.. elegánsak. Olyanok mint azok a hegyi nagymacskák. Az ölembe fogtam a tojást és cirógatni kezdtem, az pedig mintha énekelt volna...
Akkor még sose gondoltam volna hogy ez a kikelő pokolfajzat megkeseríti az életem. Jó, persze csak képletesen. A sárkányok közül egy kisebb megmutatta a kiutat. Jobban mondva kihajított a fészkükből... Hát igen, ezt nekem. És most találjuk ki hogy jutok haza... Pár napot eltöltöttem még a kontinensen mindenfelé kóvályogva. Majd kilyukadt a gyomrom az éhségtől, nyers madártojást ettem hogy addig is legyen valami, hiába volt undorító.. Azért meglepő hogy a pár nap alatt mennyire hozzászoktam a nyers bogyókhoz, levelekhez és tojáshoz, azóta is szívesen eszek ilyesmit. Egész jó. Egy kisebb halászfalut sikerült találnom, ahol az éjszaka alatt elkötöttem egy kis hajót. Mindenfajta iránytű vagy térkép nélkül nagyon oda kellett figyelnem. Napállás, csillagok állása, viharok, minden iszonyatosan fontos volt ebben a fatákolmányban. Egy apró hiba és itt halok meg..
Négy napig eveztem. Ennek a hajónak a vitorlája is rettenetesen pici, ráadásul messze nem olyan áramvonalas mint a kereskedőhajóink. Élelem nélkül négy napig, azt hittem nem élem túl. Aztán partot fogtam. A következő amire emlékszem hogy a házunkban, a saját ágyamban fekszek, mellettem egy párnán a sárkánytojás. A húgom az ágy lábánál ült és engem nézett. Tisztán emlékszem az első szavaira. "Csakhogy felkeltél álomszuszéék.." Annyira tipikus.
Állítólag a tojást szorongattam mikor megtaláltak, alig bírták kivenni a kezemből. Miután felkeltem is ez volt az első gondolatom. Még jópár hétig kellett gondoznom, ápolnom. A végén kezdtem azt hinni, hogy talán soha nem kel ki...  Aztán egy éjjel mégis kikelt a kis Fayrix. Szinte ki se kelt a tojásból, nem rúgta le magáról a  héj másik felét és belemart a kezembe a pici hegyes fogaival. Szerintem egy életen át viselni fogom a nyomát. Ahol a nyelve hozzámért, ott kaptam meg a Jelet, a jobb kézfejemre. Fayrix azóta másfél év alatt rengeteget nőtt. Még amíg egy méretűek voltak nagyon szerettek játszani Omennel, viszont mióta meg bírom ülni Fayrixet, abbamaradtak a játékaik. Nem mondom, így is csipkedik egymást, szinte állandóan. Fayjel azóta is gyakorlok. Sok segítségre nem számíthatok, ezt a fajt még nem ismerik igazán. Saját magamnak kell rájönnöm Fayrix minden titkára, minden benne rejlő lehetőségre... A szárnyai pengeélesek, a sikolya kábító erejű, ez igaz. De a mai napig nem értem hogy ugyan mi a fenéért világít a torka ha dühös...
Fayrix

Adatok

♦Teljes név♦
Fayrix

♦Nem♦
hím

♦Kor♦
Másfél év

♦Fajtája♦
Démonsárkány

♦Párja♦
Nincs


Egyéb

Fayrix nem hazudtolja meg magát ha a fajtáját tekintjük, egy igazi hisztérika. A szabályoknak csak azért sem hajlandó engedelmeskedni, kivéve ha persze azt őkegyessége is úgy gondolja.
Kikelése után első dolga volt belekapni Brie kézfejébe, a heg azóta is látszik - és nem ez volt az egyetlen. Fayrix egy év alatt több maradandó heget hagyott Brie testén mint a több évnyi vívás, edzés, verekedés és lesérülés, noha a kézfején helyet foglalt jel körüli harapásnyom maradt a személyes kedvence.
A többi sárkánnyal ellentétben ő szinte kúszik a földön, olyan mintha állandóan sunnyogna valami miatt, ami talán igaz is, elvégre amint kikerül Brie látóteréből, tuti hogy elkövet valamit. Rendkívül intelligens kis dög, néha olyan könnyen manipulál másokat, hogy azok észre se veszik és már át is vágta őket. Ettől függetlenül szerethető jelleme van, bár sokak számára nehezen elviselhető.
Mindenkinél jobb akar lenni, mindenkivel versenyezni akar, egyszerűen mert úgyis tudja hogy jobb mindenkinél, gyorsabb és mozgékonyabb. Szívesen cukkolja a többi sárkányt hogy aztán azok üldözőbe vegyék, ő pedig kárörvendőn vigyorogva hátrahagyja őket az erdőben vagy a tengeri sziklák között ahol annyira szeret gyakorolni. Emellett rendszeresen úgy viselkedik mintha ő lenne a világ közepe és egyben uralkodója, fittyet hány mindenki más utasításaira és tanácsaira, egyedül Brie az aki kiérdemelte ezeket a lehetőségeket. Persze ő se mindig.
Összességében Fayrixet leginkább egy macskához lehet hasonlítani mind jellemre, mind mozgásra. Szinte nem is hallani ahogy mozog, léptei puhák, mint bármelyik macskáé. Sokszor ha ideges ugyanúgy a farkát tekergeti, sziszeg vagy dorombol ha épp úgy akarja, Brie szerint kész csoda hogy éjjelente nem nyivákol a háztetőn.
Fayrix kinézetét tekintve rettentően kecses. Négy lába van melyekből a mellső kettő tökéletesen alkalmas fogásra is. Két pár szárnya elsőre nem tűnik nagynak, kitárva azonban a fesztávja szinte hatalmasnak tűnik a sárkány testéhez képest. Fején négy szarv található melyből az alsón lila csík húzódik végig, ami a szarva hegyétől a szemén át az orráig tart. Szeme rettenetesen elüt a teste többi részétől, olyan izzó kék amit csak kevés dolog tudhat magáénak. Az állkapcsán lévő tüskék is lilák, a torkán pedig a redők halványan ugyan, de lilás színben világítanak. Ha feldühítik, mind a nyakán a redők, mind a torka lilán izzik, ennek egyelőre semmi funkcióját nem tudtuk meg. Nyakán a tüskék aprók ugyan, de annál élesebbek. A feje kissé madárszerű, keskeny, háromszög alakú. Fogai pengeélesek, karmai szintúgy. Brie szerint a szülei kinézete alapján később még talán nőnek a nyakán a tüskék, szép hosszúra...Omen

Adatok

♦Teljes név♦
Omen

♦Nem♦
hím

♦Kor♦
Öt év

♦Fajtája♦
Farkaskutya keverék

♦Párja♦
Nincs


Egyéb

Oment Brie apja szerezte be egy utazás során. Őszintén senki sem tudja milyen keverék lehet, bár mindig ráfogják hogy biztosan farkaskutya. Annyi biztos hogy messziről könnyű megismerni, elvégre nem egy apró kutyusról beszélünk, sőt, a legtöbb farkaskutya fölé tornyosul. A lábai hosszúak, a szőre dús, nem is annyira fekete, inkább grafitszürke, a szemei pedig ugyan első blikkre vörösnek tűnhetnek, valójában vöröses borostyánsárga árnyalatban pompáznak. A fülei hatalmasak és hegyesek, A nyakán levő sörény pedig dús és puha. Sokszor nem is látszik a Brie által ráaggatott bőr nyakörv a bundájától. Türelmes és higgadt kutya, még a gyerekeknek is megengedi hogy nyúzzák miközben ő csak elegánsan fekszik a földön. A farka hosszú és bolyhos, kicsit mintha hosszabb is lenne a kelleténél. Kiskutya korában még egész korrekt farkaskutyának tűnt, egészen míg el nem kezdett nyúlni a lába. És nyúlt. Éés nyúlt... És nyúlt... Brie az első alkalomtól belezúgott a kiskutyába, szinte mindenhova cibálta magával. Omen időközben egy magabiztos vadászkutyává nőtte ki magát, és bár a felépítése miatt törékenynek tűnik, nem az. Gyors, és nagyon jól megtanult osonni, lopakodni, szinte hangtalanul közlekedik, ráadásul kinézete miatt sokszor hozta az emberekre a szívbajt mikor kiszökött és véletlenszerű helyeken bukkant fel ahol csak a fekete alakot és a vöröses szempárt látták belőle. Eleinte mindenki azt hitte kísértetet lát, el is könyvelték rossz ómennek a jelenlétét, végül annyira rajta ragadt ez a jelző hogy így lett az eredetileg Rhov névre keresztelt kutyából Omen.  
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Elinor Guinevere Tempor
Hozzászólások száma :
88
Join date :
2014. Aug. 12.
Age :
21
Tartózkodási hely :
Kysppie sziget


TémanyitásTárgy: Re: Brynja Alfarynn & Fayrix   Szer. Júl. 13, 2016 9:21 pm


Kedves Brynja!
Vártam, hogy elkészülj. Mindennap néztem, mikor mondod azt, hogy elkészültem. Ránéztem az arcodra, egy igazán megnyerő szőke viking nőt láttam. Így képzelem el Astridot (így neveld a sárkányodból). Dragon
A kontinensen megtaláltad a társad, annyira jól összehoztad, hogy kerültél át a kontinensre és vissza. Neked pont ilyen társ kellett egy ritka és szép fajtájú, heves természetű, de rendkívül különleges sárkány, aki ép hozzád hasonló természetben is. Olvastam és olvastam a történted.
A rangodnak felderítőt adtál meg, igazán hasznosak lesztek ott ketten és úgy érzem jól fogtok szolgálni.
Hajrá fedezz fel a világot Fayrix és Omen társaságában, de azért vigyázatok nehogy úgy járjatok, mint a bátyád.  Wink
Légy üdvözölve köztünk:
Linor
Hónap karaktere:
2014. Aug., Szept.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Brynja Alfarynn & Fayrix

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabadidő :: Archívum :: Karakterek :: Inaktív karakterek-