HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 Sárkányfészkek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Sárkányfészkek   Kedd Ápr. 22, 2014 11:14 pmSárkányfészkek

Minden sárkány a Rhoanta sziget közepében lévő hatalmas barlangrendszerben hozza világra tojását, ám fajonként egy-egy hatalmas "terem" áll rendelkezésükre, melyek között a járatok elég nagyok ahhoz, hogy a sárkányok gond nélkül ki-be közlekedhessenek benne (a falakon kapaszkodva, mert a szárnyuk kinyitására nincs elég hely), ám ember számára nem épp veszélytelen az átjárás, bármily hatalmas is egy-egy alagút.
A barlangrendszernek több bejárata is van, ám az emberek a tojásrakás idején mindig ugyanazon az útvonalon haladnak végig.

A jégsárkányok rakják le tojásukat legközelebb a földfelszínhez, tehát a tanoncok ez az első megállójuk. A teremben nagyon hideg van, sok helyen csúszósak a sziklák, ugyanis az anyák leheletükkel igyekeznek elég hideggé varázsolni a klímát, hogy kicsinyeik megfelelően fejlődjenek.

Lejjebb haladva következnek az energia sárkányok fészkei, majd ezzel körülbelül egy szintben, bár azért picit messzebb a méregsárkányoké. Az előbbinél a hegyes sziklákon kívül más veszélyes akadállyal nem találkozhatnak az ifjú lovasok, ám a méregsárkányokénál egy-egy savas tócsa nehezítheti a továbbhaladást.

Legmélyebben a föld alatt pedig a tűzsárkányok fészkelnek, mely terem leginkább egy forró kemencéhez hasonlítható. Folyton parázsló, néhol égő fészkek bevilágítják a termet, ám mindemellett olyan melegen tartják az egész helyet, hogy sokáig képtelenség embernek elviselni.

A kivezető út általában egy, a fészkeket elkerülő, valami biztonságosabb folyosó.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Vendég


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Hétf. Júl. 14, 2014 11:29 am

A kellemetlen kis éji incidens végül lezárul annyival hogy a sárkány, Stella időben megáll és nem okoz bajt a macska félének aki feltehetően a kölykeit védi és Rowen kiadja a parancsot az indulásra. Összekészülődik a kis tábor, és Silas már indul is a tanoncokkal hogy mielőbb odaérjenek, de azért menet közben vet egy pillantást a nő kezére, nem lett-e nagyobb komolyabb sérülése. Szépen kivehető karomnyomok, de semmi maradandó sérülés, csak heg marad utána, de az nem halálos tragédia. Végül mindenki elindul, tanoncok lovasok egyaránt, és a sort Nesme zárja a jeges sárkányhölgy. Közepes tempóban haladnak a barlangok felé, ahol az első kisebb teremnél meg is állnak, ahonnan a tojások felé fognak menni és Silas még egyszer végignéz a csoporton hogy megvan-e mindenki, és végül elindítja a tanoncokat befelé. Nagy az izgalom érthető módon, hiszen ez az a pillanat amikor kiderül kinek lehet sárkánya, és ki az aki két év múlva újra próbálkozhat. Ahogy haladnak lefelé, sötétebb lesz, félhomály és a barlangok falain lévő zúzmók adnak enyhe derengő fényt a tanoncoknak és az első sikkantás már fel is hallatszik, Aylentől, akinek a keze alatt az első fészek teremben egy jégsárkány tojás kezd el mocorogni, egyértelműen jelezvén hogy a lányhoz szeretne tartozni. Azonban további örömködésre is van ok, hiszen az egyik másik tanonc is egy jeges tojással gazdagodik. A második teremben ahol az energia sárkányok fészkeltek le, leginkább Damiennek és Anabelle-nek kedvez. Egy harmadik tanonc egy tűzsárkány tojással lesz gazdagabb, mire örömködve szalad vissza a várakozó lovasokhoz hogy csillogó szemekkel mutassa meg mit kapott a természettől úgymond.
Azonban nem mindenki ilyen szerencsés, Darkon nem talált olyan tojást aki hozzá akart volna tartozni és így elkeseredetten keresgél, és mikor kimegy, egyszerűen elkapja a sírás és a düh keveréke, és a lovasok mellett, és örömködő társaik mellett, elszalad egy kis mellékbarlangba amire felfigyel mindenki és a pillanatnyi tétovázás után Silas ered a nyomába.
- Darkon várj! Arra ne menj, nem tudjuk hová vezet... gyere vissza, Darkon. Darkon! - próbálja visszahozni a fiút de végül Rowen is elindul a kósza szökevény után...
Vissza az elejére Go down
avatar
Helló, sweetheart! I am
Rowen Quadan
Hozzászólások száma :
223
Join date :
2014. Apr. 22.
Tartózkodási hely :
Kysppie sziget


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Hétf. Júl. 14, 2014 5:32 pm

A kis incidens után újra útnak indulunk. Bár még sötét van, a hegy mögött a Nap már szép lassan emelkedik, hamarosan világosodni kezd.
Amikor mindenki összepakolt, felszerelte sárkányát én és Silas elindulunk legelöl, hogy mutassuk az utat a kis csapatnak. Pár szót váltunk, de aztán félreállok, hogy bevárjam Daurcot és sárkányát. Egy elismerő pillantást vetek rájuk, miközben közelednek. Amikor mellém érnek beállok a csapat mögé sereghajtónak.
-Kösz a mentést. - mondom Daunak, aztán a zöld sárkányra pillantok - Ügyesek voltatok, jól reagáltatok. Köszönöm. - mondom őszintén, mert ezzel tartoztam nekik. Bár még mindig nem bízok Dauban, azért úgy látom, ha egy munkára adja a fejét, azt kifogás nélkül elvégzi.
Bármit mond rá, én nem folytatnám a beszélgetést, ha kérdez, még válaszolok, de aztán csak biccentek és megszaporázva a lépteim előremegyek.
A további út nyugodtan telik, bár a meredek lejtők eléggé lefárasztanak mindenkit. Csak két-három óra és már ott is vagyunk a jól ismert barlang bejáratánál.
Silas kicsit fegyelmezi a gyerekeket, bár azok úgy is annyira izgulnak, hogy egy rossz lépést nem fognak tenni, ez biztos. Én és Silas megyünk elöl, mögöttünk a gyerkőcök libasorban, mögöttük pedig a többiek, sárkányaink pedig körülöttünk, ahogy elférnek a néhol számukra szűkebb járatokban.
A falon furcsa zuzmók adnak fényt, emellett pedig a tűzsárkányaink izzó torka világítja még meg az utunkat.
Az első fészekbe beérve máris van két "nyertesünk", akik önfeledten, talán örömkönnyeket is hullatva térnek vissza a lovasokhoz tojásaikkal. Tovább haladva a következő fészekben, ahol az energiasárkányok nevelgetik tojásaikat újabb két gyerkőcünk talál társára. Egyikük Demien, akihez rögtön oda is lépek, hogy megborzoljam a haját. -Gratulálok Öcskös! Na ugye, hogy megmondtam, hogy sikerül? Gratulálok! - dicsérem vigyorogva, de tovább kell mennünk. Méregsárkány most nem talált gazdára, de még egy tűzsárkány társra talált.
Azonban Darkon, a kis különc nem talált magának tojást, amitől igencsak kiborult, ezért idegességében, szomorúságában elrohant egy olyan járaton, amerre nemigen jártunk még.
-Maradjatok itt! - szólok hátra, majd azonnal Silas és a srác után rohanok.
Gyorsan rohan a kis srác, a nyomát sem látom, hihetetlen, hogy milyen gyorsan eltűnt. Aggódok érte, mert nem tudom milyen veszélyek leselkedhetnek az alagút végén. Hatalmas ez a járatrendszer, hosszú az út. Sejtem, hogy a csapat nem sokáig fog várni ránk és elindul utánunk. Főleg, ahogy Demien kíváncsiságát ismerem....Rowen Quadan

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Demien Zeel
Hozzászólások száma :
49
Join date :
2014. May. 05.


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Hétf. Júl. 21, 2014 3:54 pmTojásvadászat
A furcsa éjjeli látogatót végül elzavarják, és a helyzet az, hogy én baromira nem idegeskedtem. Azt hiszem, hogy régen rossz lenne, hogyha ennyi képzett lovas és sárkány mellett bárkinek is árthatna egy nagymacska. Persze a női lovas elég bután viselkedett, de ezzel sem nagyon foglalkozom. Aki hülye, haljon meg. Amúgy meg azt hiszem, hogy a többiek elég jól ledorongolták már, és nekem még csak jogom sem lenne ahhoz, hogy bármi rosszat is mondjak a nőre. Csak elraktározom magamba, hogy nem százas a hölgy és kész. Kicsit morcosan és álmosan indulok neki hát az út utolsó szakaszának, de ahogy egyre közelebb érkezünk a sárkányok fészkéhez, úgy kezd el egyre jobban nőni bennem az izgalom és a félsz is. Hiszen most kiderül... Most kiderül, hogy méltó vagyok-e a sárkányokhoz és hogy vajon milyen fajta sárkány is lesz a társam. Silas és Rowen mögött loholok, egy picit ott hagyva a szöszi lánykát. Nem akarom, hogy lássa rajtam, milyen ideges vagyok és amúgy is... Hallom Rowen és Daurco párbeszédét, és mikor a férfi ott hagyja a szőkét, lassan én is közelebb sétálok Stellához és Daurco-hoz.
- Még meg sem köszöntem, hogy utánam jöttél... - szólalok meg Stella mellett és felnézek a gyönyörű zöld sárkányra. Egy halovány mosoly jelenik meg a szám szegletében, és a kezem megindul a sárkány nyaka felé. Annyira szeretném megérinteni méregzöld pikkelyeit, de félúton tétovázva megáll a kezem, és kérdőn nézek a sárkányra és Daura is. Hogyha kapok valami apró jelet, hogy megérinthetem, akkor lágyan végighúzom remegő ujjaimat a pikkelyeken, és sóhajtok egyet.
- Annyira gyönyörű vagy - bukik ki belőlem a csodálat, majd megcsóválom a fejemet és kicsit szégyenkezve fordulok Dau felé, majd lesütött szemmel hagyom ott a párost és megyek Rowen után. Még utoljára visszanézek a párosra, hogy aztán újból megszaporázzam a lépteimet.
Hamarosan megérkezünk a barlangokhoz és érzem, hogyan kezd el remegni a kezem. Megállok Rowen mellett, és felnézek rá. Láthatja a szememben a félelmet és az izgalmat és hallhatja, hogyan fújom ki a levegőt. Egy baráti vállcsapkodásnak igazán örülnék, de nem fogom őt megölelni, vagy ilyesmi. Az elég gáz lenne... Hamarosan mindenki megérkezik, és Aylen-re mosolygok és vetek egy bocsánatkérő pillantást rá, hogy kicsit ott hagytam őt. Most azonban ismét mellé lépek.
- Na, kezdődhet a buli? - vigyorodom el, de a lány is érezheti, hogy ez csak valami apró, nem túl jóra sikerült álca, belül baromira izgulok és ideges vagyok. A nem túl apró alagútban egyre lejjebb sétálunk, fény nem sok van, csak a sárkányok, illetve a falakon lévő apró zuzmók derengenek. Milyen érdekes és különleges! Lágyan végighúzom az egyiken a kezemet, majd a nadrágomba törlöm az enyhén nedves kezemet. Csodálatos! Meglátom az első kapuszerű bejáratot, és jeges félelem jár át. Illetve csak valami jeges érzés, hiszen ahogy beljebb kerülünk, láthatjuk, hogy ez a jégsárkányok birodalma. Elámulok a számos tojáson, és lassítok lépteimen, szememet körbe forgatva. Egy jég sárkányt szeretnék, mert mennyire viccesen ellenének Morth-tal, de a szerencse most nem nekem kedvez. Mikor a szöszi mellettem felsikkant és figyelem, hogyan mocorog a keze alatt a tojás. Széles vigyorral nézek rá és elismerően biccenek, miközben igyekszem elfojtani kétségbe esett nyögésemet. És én?! Beljebb haladunk, és mikor meglátom, hogy az energia sárkányok fészkében vagyunk, érzem a furcsa bizsergést, a derengést és a feszültséget. Mennyire érdekes nem? A lépteimet kicsit megszaporázom, hiszen tudom, hogy a következő terem már tűzsárkányok lesznek. Azonban valami furcsa érzés megragad. Valami vonzani kezd, és halk suttogás tölti be a termet. Vagy csak a fejemet? Megtorpanok, és körbenézek. Nem sok tojás van, azonban az egyik hívogatóan lüktetni és vibrálni kezd. Bizonyára ezt csak én látom, a többieknek egy egészen egyszerű tojásról van szó. Tétován megállok, majd megindulok a tojás felé. A suttogás egyre erősebb, és néha már ki tudom venni a nevemet is. Megdermedek, és csak nézek a tojást, amit furcsa villámszerű formák borítanak és mintha lágyan cikáznának. Erőteljes feszültséget érzek, és enyhén szédülök is, érzem a melegséget a tojásból. Lassan felé nyúlok és mikor megérintem a tojást, az ismét felvillan, körülötte villámok cikáznak, engem pedig melegség tölt el. "Hát megjöttél!" susogja a hang a fejemben, az ajkam pedig önkénytelenül is mosolyra húzódik. Megjöttem! Magamhoz ölelem a tojást és érzem, hogyan gyorsul fel a szívverésem. Eszembe jut "Random sárkánynév és Random Lovasnév", akik szintén a Város Lovasai közé tartoznak. A gyönyörű ezüst energiasárkány, ahogy a viharban a város és az erdők felett cikázik. Elszégyellem magam, mert valami furcsa, elégedetlen érzés kerít hatalmában. Nem energiasárkányt akartam. Arról álmodoztam, hogy jégsárkányt kapok és Morth-tal egymást szívathatják, vagy éppen tűzsárkányt, és akkor tudná tanítani az idősebb sárkány. Most mégis egy energiasárkány-tojást tartok a kezemben, amiről nem tudok semmit, csupa újdonság és kihívás. Kihívás, mert az energiasárkányok igazán kezelhetetlen lények. Soha nem nyugszanak, és rengeteg érzelem van bennük, nyughatatlanok, mint egy nagy vihar. Hirtelen nem érzem magam elég erősnek ahhoz, hogy megzabolázzak egy energiasárkányt. Elsápadok, és hevesen kapkodva a levegőt sétálok vissza, az ölemben a tojással. A barlang bejáratánál megállok és Rowen szemébe nézek, aki felismerheti, hogy egy energiasárkány-tojás van a kezemben. A tekintetemben félelem és ijedtség ül, és úgy érzem mindjárt elsírom magam. A férfi odajön hozzám,és boldogan megborzolja a hajamat, de elhúzom a fejemet és csak egy lagymatag "Köszönöm" jön ki a számon.
- Rowen, nekem ez nem fog menni... - suttogom elhaló hangon és a tojásra nézek.
- Egy energiasárkány? Semmit nem tudok róluk és... Annyira erőteljesek - csóválom meg a fejemet és lassan simogatni kezdem a tojást, ami mintha belülről meleget árasztana. De muszáj lesz gondoskodnom róla, hiszen engem választott. Most már eggyek vagyunk, és meg kell tanulnom bánni vele. Furcsa kellemes érzés jár át és mintha érezném az erőt. A kétségbe esésem hamarosan elszáll, és lassú léptekkel indulok meg a többiek után, szinte lemaradva mindenki mögött. Elárasztanak a gondolatok és átismétlek mindent, amit az energiasárkányokról tudok. Ami hát nem sok, valljuk be. Minden esetre az érzéseim iszonyatosan kuszák, ahogy a gondolataim is, így fel sem fogom, hogy valakit elhagytunk. Beleütközök valakibe, és ahogy felnézek egy szőkeséget látok: Aylen-t.
- Bocsánat - motyogom, és a tojására nézek, ami mintha hideget árasztana magából. Egy jégsárkány. Igyekszem elfojtani a feltörő féltékenységemet és körbenézek.
- Miért álltunk meg? Mi történt? - kérdezem kicsit hangosabban, majd Rowen-t keresem, de nem látom.
- Hol van Rowen? - nézek a lovasokra, akik még ott maradtak velünk. Vajon mi történt?A hónap karaktere - '14. június
'14. augusztus
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Vendég


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Pént. Júl. 25, 2014 11:23 pm

*A lány kezét ellátják Silas-ék. Dau nem is foglalkozik tovább így vele. Igen, lány… Aki felelőtlenül cselekszik, visszaminősül a felnőttségi ranglétrán. Bár az biztos, hogy ez most jó lecke volt Quelannak. És remélhetőleg a többi gyerek is figyelt. Sokat tanulhattak ebből az esetből. Vet még egy utolsó pillantást a lány felé, majd mellkasához nyúl, ahol egy hatalmas heg emlékezteti egyik félresikerült küldetésére. Persze az ing takarja, de a férfinak nem koptak meg az emlékei az esetről. Visszatér Stellához, felnyergeli, és indulásra készen várja a többieket. Keze a sárkánya nyakán pihen. Bárhogy is akarják alakítani a menetelés sorrendjét, Daurco hátul megy mindenképp. Nem enged senkit maga mögé. Csak Nesme-t, a jégsárkányt engedi hátra, de még az is zavarja.
Egyszer csak Rowen jelenik meg mellettük. Dau arcán továbbra is látszik a düh, de igyekszik nem Rowenre zúdítani a haragot. A férfi végül is háláját fejezi ki azért, amit tettek. Daurco felé fordítja arcát, majd visszabiccent.*
- Ugyan… Ezért fizetnek… A lányt azért képezzétek újra, ha kérhetem. Úgy látom elfelejtett pár dolgot. - * Ironikus próbál lenni, de a harag miatt nem biztos, hogy a megfelelő hanglejtést alkalmazta mindenhol. Remélhetőleg ez nem lesz sértő Rowennek.
Amint a férfi elmegy, megjelenik egyből Demien is. Kicsit meglepődik Dau, de érdeklődve figyeli, hogy mit szeretne a fiú. Ő is megköszöni, hogy Stella utána ment. Továbbra is mérges ábrázattal válaszol.*
- Ez a dolgom. - * Elég szűkre sikerült a válasz. A férfi érzi, hogy ennél azért több kellene.*
- Csak vigyázz magadra, rendben? - * és figyeli, ahogy megpróbálja megérinteni Stella nyakát. A sárkány rögtön észreveszi, majd kicsit elemelve a nyakát fújtat egyet. Neki sincs jó kedve. Elég fájdalmas, amikor egy erőteljes támadást kell visszafogni, ráadásul osztja Daurco véleményét, miszerint felelőtlen dolog volt ilyet tenni. Rosszabb is történhetett volna.*
- Most ne kölyök. - * Figyelmezteti. A kibukó mondatra Stellából elszáll a düh nagy része, de ez még nem elég neki az engesztelésre, vagy arra, hogy megérintsék. Le kell nyugodnia, majd csak utána jöhet a móka. Demien végül előrébb siet és hátranéz, amiből persze semmit nem vesz észre a páros. Most inkább „őrködnek”.
A barlanghoz érve leveszi Stelláról a kardját, és úgy folytatja tovább az utat. A léptek hatására a moha fényt áraszt, illetve a tűzsárkányok is izzítják testrészeiket, így bőven elegendő a biztonságos továbbhaladáshoz a derngés. A szűk folyosókon néha Stellának jobban össze kell húznia magát. Sajnos a nyereg miatt ez elég nehézkes olykor.
Dau közömbös arccal baktat hátul. Nem vált ki érzelmet benne az, hogy régen ugyanezen az úton haladt végig, mielőtt Stella kiválasztotta őt. Ugyanis nem ez a fontos. Valami felsőbb erők akarták, hogy összekerüljenek. Lehet, hogy ha nem így, akkor másképp ismerték volna meg egymást. Ezt nem lehet tudni. De a jelenlegi helyzet nem is követeli meg ennek a lehetőségnek a végiggondolását.
A „gyülekező” teremnél megállnak és a férfi a falnak támaszkodva várja meg, míg a tanoncok visszatérnek. Bár a moha és a sziklák nedvesek, a rajta lévő köpeny – amely a zöld színével kifelé van fordítva – megvédi az átázástól. A kellemetlenebb érzést az első terem adja, ahol a jégsárkányok rakták le tojásaikat. Egy kicsit hűvösebb a levegő emiatt. Daurco jobban összehúzza magán a köpenyt, és figyeli a várakozó lovasokat. Éppen azon gondolkodik, hogy kellene valami izgalom, mert eddig csak a macska zavarta fel valamennyire az állóvíz iszapját, de az is csak halvány próbálkozás volt. Végül szállingóznak vissza a gyereke, a legtöbb kezében tojással. Demien energiasárkány társa lett. Hát azok a lények is „viccesek”. Képesek az esztelen pusztításra. Az egyik gyerek azonban üres kézzel tért vissza, aminek hatására sírva fakad és az egyik oldaljáratba fut be.*
~ Remek. Mehetek ezután is… ~ * Löki el magát a faltól, hogy meginduljon, de Silas gyorsabb volt nála, illetve Rowen is követi a szőke férfit. Dau inkább úgy gondolja, hogy jobb, ha marad. A gyerekekre kell vigyázni. A visszamaradt lovasokat végignézve pedig úgy ítéli meg, hogy tényleg jobb, ha marad.*
- Gyerekek! Ide körém! – * Hívja össze a kis csapatot, miközben sétál a terem közepére, hogy lehetőleg egyik se kóboroljon el. Stella a kivezető folyosó mellett marad. A férfi végignéz a gyerekeken és az ölükben lévő tojásokon. Félmosolyra húzódik a szája.*
~ Ez nem jó évjárat. Nincs méregsárkány. ~ * Jegyzi meg gondolatban.*
~ Ugyan már. Hiszen ők is csak megtalálták a megfelelő társukat. ~
~ Na igen. Remélhetőleg nem ölik meg magukat, vagy fásulnak bele az egészbe. Csúnya látvány. ~ * Jegyzi meg végül a férfi. Ezzel a sárkány sem akar vitába szállni. Eltűnik a mosoly az arcáról és rácsap Demien vállára, de csak óvatosan, nehogy elejtse a társát.*
- Amint visszaérnek, indulunk kifelé, majd haza. Mindenki legyen észnél, rendben? - * Adja a jó tanácsot, és végignéz mindenkin, még a visszamaradt lovasokon is. Nem szemrehányásként mondja, de örülne, ha figyelnének a többiek is. Többször a mellékfolyosó bejáratára pillant, hátha végre visszaérnek az elkóborolt gyerekkel.
Vissza az elejére Go down
avatar
Helló, sweetheart! I am
Vendég


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Csüt. Júl. 31, 2014 10:47 pm

A kaland tulajdonképpen a végéhez közelít, de mégsem zavartalan a kis csapatnak az útja hiszen az egyik tanonc, akit nem választotta egyik fészekbeli sárkányfajta sem, könnybe lábadó szemekkel szalad el az egyik mellékfolyosón, amit nem ismernek annyira a lovasok sem, és a szőke férfi szinte azonnal utána indul, hiszen nem akarja hogy a kis oktalannak valami baja essen esetleg, és nem sokkal később Rowen is elindul hogy kiderítse mi van arrafelé. Hamarosan beéri Silast és Darkont akik egymás mellett állnak megbabonázva egy barlangban. Nem is akármilyenben, a barlang gyakorlatilag egy félsziget, benyúló nyelve ahol a fészkek vannak és a többi részen víz borítja a helyet, és a víz sárkányok barlangjához híven meleg párás, tipikusan eső utáni érzetű levegő uralkodik. Darkon egy fészek mellett áll ahol az egyik tojás hívogatóan vibrál felé, és ki is nyúlik érte hogy hazavihesse. Arcán szégyenlős kis mosollyal és könnyes szemekkel fordul vissza Rowen felé.
- Én csak... csak... éreztem hogy... - akadozik el a szava, ahogy védelmezően öleli magához a tojást. Silas megkönnyebbülten szusszan fel és üzen Nesmének hogy ne aggódjon, minden rendben csak találtak valami izgalmasat. Megkéri Nesmét hogy közölje Stellával, mivel a sárkányok egymás között beszélgetnek, és a másik nősténysárkány adja tovább ezt az infót a fenti csapatnak és menjenek le mind a tóhoz. Ezt a látványt kár lenne kihagyniuk. A tóból Rowen és Silas előtt egy sárkényfej emelkedik ki a vízből, és a maga módján búg nekik, mintha a bugyborékolna. Kicsit mások csak mint az eddig ismert sárkányok és szeretik a vizet, karmaik között pedig úszóhártya feszül meg.

//Utolsó kör, szabad a vásár. Lehet a vízi sárkányokkal ismerkedni, esetleg óvatosan simogatni őket, vagy hasonló, de a végére kérlek írjatok hogy visszaindultok a hajó felé, ami idehozott. Ott lesz a lezárása a kalandnak Smile //
Vissza az elejére Go down
avatar
Helló, sweetheart! I am
Rowen Quadan
Hozzászólások száma :
223
Join date :
2014. Apr. 22.
Tartózkodási hely :
Kysppie sziget


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Szomb. Aug. 02, 2014 11:44 pm

Végre elindulunk, s közben Daunak elhadarok egy köszönömöt, gondolván majd ezzel hűtöm köztünk a kedélyeket, ám amit válaszol nem vidít fel. Újraképezni? Bár abban igaza van, hogy Quelan kicsit furcsán viselkedett, ám nagyon jó lovas és kiváló harcos. Nem ismeri, nem tudja mi járhatott a fejében, amikor a macska közelébe ment, így aztán ne is ítélje el, plusz ne nekem mondja. Már csak azért se, mert Quelan az egyik pártfogoltam.
Mindegy, nem válaszolok inkább, csak morgok magamban és előre megyek. Pár óra gyaloglás, aztán végre megérkezünk a barlangokhoz. Nar már előre körbejárta a terepet, így nem kell tartanunk felbőszült sárkányoktól vagy egyéb ránk leselkedő vadállattól.
A termeken végighaladva sorba mindenki megtalálja társát. Nagy örömömre Demient is választotta egy kis Villám Vili, ám ahogy látom ő nem annyira örül ennek. Gratulálok neki, de ő igencsak aggódva néz fel rám és mondja el bánatát. Megfogom a vállait miközben leguggolok elé.
-Biztosan nem véletlen, hogy ő választott társul. Amíg kikel utánajársz mit kell tudni róluk, aztán biztos vagyok benne, hogy hamar összecsiszolódtok. Én bízok benned, Demien! - mosolygok rá - talán amióta elindultunk ez az első őszinte mosolyom - aztán lassan felemelkedek és végignézek a többieken, hogy indulhatunk-e tovább.
Szép lassan áthaladunk az összes termen, ám a tűzsárkányok fészke után csalódott pityergésre leszek figyelmes. Odapillantok, s látom, hogy a különcke az, akinek nem lett négylábú társa, de mire odalépkedhettem volna mellé, már el is rohant.
Szólok a többieknek, hogy maradjanak, majd Silas után én is nekiiramodok, hogy még időben, mielőtt valami baj éri, elkapjuk a gyerkőcöt. Percekig futunk az ismeretlenbe, a félhomály csak még inkább aggódásra ösztökél, ám amikor elérünk egy világosabb teremhez, meg kell hogy torpanjak. Szégyen, nem szégyen, a szám percekre tátva maradt.
Csak bámulok magam elé és egyszerűen nem hiszem el, hogy egy eddig még nem látott sárkányfaj fészke előtt állunk. Silas üzent sárkányának, hogy leküldje a többieket is, hiszen ezt mindenkinek látnia kell.
A barlangterem aljzatának nagy részét víz borítja, valószínűleg több járat vezet ki a tenger mélyére. A falon több mélyedében tojások sorakoznak, melyeket több egészen újszerű sárkányforma őriz.
Ezek a lények a kék árnyalatait viselik pikkelyükön, némelyiken sötét és világos foltok váltakoznak, mintha a tenger hullámainak játékát festette volna magára. Testük hosszúkás, lábaikon és farkukon uszonyok vannak és ami a legérdekesebb, hogy nincs szárnyuk... vagyis hoppá!
Észreveszek egy példányt, mely épp a szárnyát nyújtóztatja. Tehát van szárnyuk, csak épp annyira le tudják lapítani a testükre, hogy alig észrevehető. Csodálatosak...
Morth féltékenyen felmorrant a fejemben, hiszen mi a tüzet képviseljük, ne csábítsa el lovasát egy vizes hadsereg, de egyszerűen nem tudok betelni a látvánnyal...
A kis Darkon közben meg is szerezte az egyik tojást, én pedig büszkén pillantok rá.
-Semmi baj. Gratulálok a sárkányodhoz. Igazi kihívás lesz! - hiszen még senki nem ismeri ezeket a lényeket, a tapasztalt lovasok is csak tippelni tudnak, hogy hogyan kell velük bánni.
Egy jó ideig ismerkedik a csapat az új fajjal, majd amikor már a rangidősek úgy érzik ideje hazaindulni, elkezdik felterelni a tanonc csapatot.
Még egy nyugodt éjszaka a Kristály-tónál, aztán egy hosszú hajóút, melyen a tanoncok nagy bulit csaptak, s otthon már nagy izgalommal várják őket szüleik és a többieket szeretteik....
A túra összességében jól sikerült, mindenki megkapta amire vágyott és azt hiszem még többet is. Kíváncsian várom az új faj érdekességeit, bár Morth nem túlzottan lelkesedik azért, hogy más sárkány is érdekel.
Otthon aztán egyenesen a hálószobámba mentem, ahol egy perc múlva már horkoltam, mint a medve...

// Köszönöm szépen mindenkinek!!! Sajnálom, hogy így elfogytunk a végére, de remélem azért mindenki élvezte!!! //
Rowen Quadan

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Vendég


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Vas. Aug. 03, 2014 7:19 pm

* Silas és Rowen is elindul az elrohanó tanonc után, nehogy baja essen. Daurco összetereli a gyerekeket. Ekkor látja Demienen, hogy kicsit nyomott hangulatú.*
~ Csak nem a tojással van a baj?  ~
- Fel a fejjel kölyök. - * Dörmögi oda a fiúnak, miközben fél szemmel a mellékfolyosó bejáratát figyeli. Jó néhány perc eltelik el, de még mindig semmi. Egy-két tanonc idegeskedik és toporog körülötte. A tojás is nehéz lehet ennyi idő után, de érthető, ha nem akarják lerakni. Dau tanácstalanul néz Stellára. Érzik mindketten, hogy lassan ki kéne vinni őket. Azonban egyszer csak Stella a szőke férfi sárkánya, Nesme felé fordítja a fejét. A férfi sejti, hogy információ várható. Remélhetőleg jó hírekkel.*
~ Dau! Megvan a gyerek. De azt üzenik, hogy menjünk utánuk, mert ilyet még senki nem látott. ~ * Daurco arcán látszik a meglepetés. Érdekes üzenet, érdekes tartalommal. Mi lehet az, ami ennyire érdekes lehet? Biztos nem veszélyes, mert akkor a gyerekeket sem vihetné. Felcsigázta az érdeklődését az információ.*
- Rendben emberek, új fejlemények. Rowenék után megyünk. Valamit mutatni akarnak. Csak mögöttem jöjjetek. - * A sárkánya előre megy a folyosón, a férfi utána, és remélhetőleg mögötte minden kis tanonc, majd hátul zárják a sort a lovasok. Néhány kanyar után elérik a termet és valóban… Meglepődnek. Daurco nem is kicsit. Persze félreáll, hogy mindenki beférjen a terembe, de a látvány és a klíma akkor is lélegzetelállító. A csodás lényeg egy újabb faja mutatja meg magát a világnak. Dau és Stella elnézik egy darabig az új lényeket, de nem mennek beljebb. A bejáratnál maradnak. Kis idő múlva egymásra néznek.*
- Nem bánom, hogy Te vagy a társam. Nem kell más! - * Mondja halkan, miközben mosolyog a fűzöld lényre. *
~ Én sem kívánhatnék jobbat! Mert nincs is… ~ * válaszolja vissza Stella. Dau végigsimítja kezével a sárkány nyakát, majd visszafordítja fejét a csapathoz. Türelmetlenül tesz pár kört a terem egy kis részén, mire elindulnak. Nem szeret egyhelyben időzni sokáig. Márpedig ki kell várni a sort, míg mindenki befejezi az új faj megismerését. Amint ez megvan, indulnak vissza a Kristály-tóhoz, majd a hajókhoz és haza. Amint a hajó a tanoncokkal kikötött, Daurco csak egy gyors köszönést ejtett meg, amit talán nem is vett észre mindenki. A jussáért csak 2 nap múlva ment.*
Vissza az elejére Go down
avatar
Helló, sweetheart! I am
Demien Zeel
Hozzászólások száma :
49
Join date :
2014. May. 05.


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Csüt. Aug. 07, 2014 4:53 pmTojásvadászat
A tojás körül forognak a gondolataim, hol máshol forognának? Hiszen vége, kiválasztottak! Ám valahogy az örömöm mégis csak kicsit hamis és nagyon remélem, hogy a tojásban nevelkedő kis lény ezt nem érzi. El kell fojtanom ezt a furcsa csalódottságot és át kell értékelnem a dolgokat, hiszen mégis csak lovas leszek! Furcsa bizsergés fut át a testemen, és végül is egy kósza vigyor kúszik az ajkaimra. Lovas leszek! Kisétálunk a termek közül és Rowenhez lépek. Megosztom vele a félelmeimet, amire persze bíztatást kapok. Hát persze, mi mást? Ezért kedvelem őt annyira. Mintha a bátyám lenne, mindig számíthatok rá és jól eső melegség áraszt el, ahogy hallgatom a szavait. Csak biccentek, nem mondok semmit és lassan megsimítom a tojást. Igen. Biztosan okkal kaptam energiasárkányt, hiszen azokból nagyon kevés van. Biztosan tudok majd vele bánni és talán én leszek a legügyesebb energialovas! Felvillanyozódok erre a gondolatra és immár kicsit jobb kedvvel, merülök el a gondolataimba egészen addig, amíg rájövök, hogy megálltunk és valaki eltűnt. Felpillantva látom, hogy néhányan eltűntek, köztük Rowen is. Kicsit ideges leszek, de hamarosan megtudom, hogy mi a helyzet. Daurco mondatát nem igazán tudom hova tenni, így csak egy fél mosolyt küldök felé. Stellára nem nézek, egy picit még tartok tőle a legutóbbi elhúzódása után. Persze tökéletesen megértem, hogy nem szereti, hogyha más érinti mégis... Rosszul esett. Hamarosan megindulunk, majd egy gyönyörű és csodálatos helyre érkezünk. Látom Darkon kezében a furcsa kékes tojást és hirtelen elönt az irigység. A saját tojásomat benyomom a hátizsákomba, hogy ne kelljen fognom és közelebb húzódok a vízhez és az új fajta sárkányokhoz. Látom, hogy Dauék megállnak a bejáratnál. Őket talán nem érdekli az új faj. Végigmérem a gyönyörű kék sárkányokat és habár picit félek, az egyikkel szemkontaktusba kerülök. Egy apró félénk mosolyt küldök neki, majd fel is állok és eltávolodok. Hamarosan indulunk, így Rowen mellé csatlakozva sétálunk visszafelé, kifelé a barlangokból. Egy estét még eltöltünk, ahol a férfival az energiasárkányokról beszélgetünk, valamint a szöszi lánykával is megosztunk néhány dolgot egymással. Végül a hajóút végeztével elbúcsúzunk mindenkitől. Én is elfáradtam, ám első utam a keltetőbe vezet, hogy elhelyezzem a tojásomat, majd az erdőbe sietek, és ott lazítok egy kicsit és pihenem ki az elmúlt napok fáradalmait.A hónap karaktere - '14. június
'14. augusztus
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   Hétf. Aug. 11, 2014 2:30 am

A kalandot ezennel lezárom!

Örülök, hogy épségben tértetek haza és minden tanonc tojással szállt partra!
Remélem mindenki jól érezte magát a játék alatt és azt is, hogy a tojások újabb izgalmakat hoznak majd az életetekbe.
Sok sikert minden kis újoncnak és további kellemes játékot a többieknek!
Hamarosan újra találkozhattok a Mesélővel egy még izgalmasabb kaland keretében! Wink
Üdv,
Staff
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com

Helló, sweetheart! I am
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Sárkányfészkek   

Vissza az elejére Go down
 

Sárkányfészkek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Játéktér :: Rhoanta sziget-