HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 Tömlöc

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Tömlöc    Pént. Nov. 25, 2016 10:56 am


Tömlöc

Kysppie ugyan a véres támadásairól és fogolyejtéseiről híres, mégis elengedhetetlen volt, hogy egy kisebb tömlöcöt építsenek. Nem túl nagy, összesen 7 zárka alkotja és biztonsága sem a legtökéletesebb. Ritkán kerül használatra, ilyenkor viszont őrök és sárkányok egyaránt vigyázzák, hogy senki ne tudjunk elszökni innen.
Az épület kőből épült, az egyes szobákban - ha lehet így nevezni - pedig jóformán semmi nincs, csak egy fekvőhely.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Szomb. Dec. 03, 2016 9:31 pm

Tia & Me & áldozat


Jó pár napja itt rohadnak a thidiai mocskok a tömlöcben és én eddig majdnem minden nap meglátogattam őket. Sajnos eddig minden alkalommal sikertelenül jártam, mind ugyanazt mondta. Nem tudnak semmit. Én viszont ezt nem hiszem el és még ketten vannak akiket egyáltalán nem vettem elő, ezen viszont ma változtatunk.
Sötétedik, a legtöbben otthonukban pihennek és gyászolnak. Lovasok közül sem sokan vagyunk, akik még ép ésszel a két lábunkkal a talajon állunk. A legtöbbjüknek kell még egy kis idő, amíg újra képesek nem lesznek harcolni, addig viszont én megpróbálom kideríteni a támadás valódi okát és a katonák kiben létét.
Arzavur a hegyek között pihen. Nem egy mimóza lelkű lény, de onnan távolról is érzem, hogy megijeszti az elhatározottságom és az agresszióm, annak ellenére, hogy bármit is mondana. Nem tagadom, volt, hogy túllőttem a célom, de ők is ezt tették, amikor a szigetünkre léptek.
Sárkányom aggódik értem, tudom, de nem állhatok le, amíg ennek az egész káosznak a végére nem járunk.
A tömlöc ajtaját bevágom magam mögött, szinte érzem, ahogy összerezzenek páran. Elsétálok az első rácsok előtt, egészen az utolsóig, majd ott megállok. A férfi a sarokban kuporog, kezei hátul összekötve. Koszos, meggyötört, napok óta nem evett, de ahogy rám néz látom a szemeiben a tüzet és mély megvetést. Elképzelni sem tudom, hogy ő mit láthat az enyémben...
Meg sem szólalok, amíg a vaskarikán meg nem találom a megfelelő kulcsot. Kinyitom a lakatot és szép lassan betolom a nyikorgó rácsot.
-Állj fel! - parancsolok rá, miután beléptem a helyiségbe és megállapodtam egy-két lépésre tőle. Nem igazán együttműködő a tag, úgy segítek rajta egy kicsit. Egyelőre kedves vagyok és csak egyszerűen megmarkolom mellkasánál a ruháját és felrántom.
-Csak egyszer fogom szépen kérdezni. - szólalok meg újra. Viszonylag komolyan vehető a hangom és néhányan már tudják, hogy tényleg nem blöffölök. -Ki küldött ide titeket?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Galatia Alastrin
Hozzászólások száma :
37
Join date :
2016. Nov. 12.


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Vas. Dec. 04, 2016 1:53 pmVallatásAmióta visszajöttem a szigetre, a nagy inváziókísérlet után, másodjára járok a tömlöcnél. Először akkor érkeztem, amikor megtudtam, hogy foglyok is vannak. Hogy miért? Puszta hivatalból, nem másból. Tudni akartam, hogy van-e olyan személy közöttük, aki a száműzöttek közül való. Nem lenne jó, ha bárki olyasmit fecsegne ki, amit nem kellene és ismerjük el, ezeket a csavargókat nem mindig lehet irányítani. Van aki csak azért beáll zsoldosnak, hogy ölhessen, márpedig azzal együtt azt is kockáztatja, hogy elkapják.
Így van ez az egyik fickóval is. Ugyan nem épp az az ölni vágyó fajta, minden bizonnyal a pénzért csinálta, de mégiscsak ismerős alak, nekem pedig lépnem kell emiatt. Pontosabban már léptem is, lényegében. Egyetlen mondat elég ahhoz, hogy a harcosok, sodródók, vagy bárki más száműzött számára világosan fogalmazzunk, amennyiben felismernek bennünket. Az azonban túlontúl feltűnő lett volna, ha csak vele foglalkozom, éppen ezért mindnek mondtam, hogy ha akarnak, lediktálhatnak egy levelet a családjuknak, amit majd kézbesítek, amint a kontinensen leszek. Ennyi, nem több, az illetékes pedig máris tudta, hogy mire akarok kilyukadni. Legalábbis erre tudok következtetni a ma reggeli hírből, miszerint az érintett fogoly két napja fejjel előre nekirohant a falnak és eltörte a saját nyakát. Ez a gond megoldva.
Amit viszont mondtam, megmondtam, ezért is vagyok itt. Ha valaki levelet akar küldeni, megadom rá neki a lehetőséget. Ebből a szigetiek is megtudhatnak egyet s mást. Készen állnak-e a halálra, vagy épp rettegnek tőle? Van-e valaki fontos személy az életükben, aki által lehet rájuk hatni? Épp úgy, mint az immáron csupán egykori száműzöttre, a család említésével. Az a férfi elvégezte utolsó feladatát, innentől kezdve pedig az én dolgom, hogy egy kicsivel stabilabbá tegyem asszonya életét. Nem kell sokat belegondolni, annyi az egész, hogy… Nos, valószínűleg kap egy munkát. Vagy a gyereke kap. Az is lehet, hogy sikerül keríteni neki egy új férjet a harcosok között, aki majd vigyázhat rá, mert én bizony nem fogom minden elhullott szerencsétlen maradványait pátyolgatni.
Mosolyogva lépek az épület rácsokkal tarkított részébe, akkor veszem észre, hogy nem vagyok egyedül. Elkezdődött egy újabb környi vallatás. Valójában néhány napja már meg kellett volna oldanom ezt a látogatást és elmennem, de úgy döntöttem, csúsztatom kicsit, hátha megtudok még valamit a szigetiek következő lépéséről. Ha a felettesem megtudja, hogy erre jártam, úgyis faggatni kezd, abból viszont semmi jó nem származhat, ha nem tudok mondani neki semmit. Annak ellenére, hogy hozzám képest csak egy kölyök, nagy befolyásra tett szert azon az átokverte sziklahalmon. Túlontúl nagyra, amit már nem hagyhatok figyelmen kívül, ha saját életemről van szó.

- Szép napot mindenkinek! – köszönök hangosan, biccentve egyet a bent lévő Lysanthir felé – Még egy kör vallatás? – kérdem a bizonyosság kedvéért.
Az, hogy még mindig ezzel szenvednek, azt mutatja, hogy nem kaptak semmit. Nem tudom, milyen módszereket használnak az emberek megtörésére, de nyilvánvalónak tűnik, hogy az erőszakot jól bírják a tömlöctöltelékek. Valami egészen más kellene ide. Valami olyan, amivel könnyen szóra lehet bírni őket.

- Jöttem, hogy megírjak néhány levelet, amennyiben igényt tartanak rá. Utána ha nem bánod, csatlakoznék hozzád egy kicsit – mondom a lovasnak, miközben egy-két fogoly már sorakozik is a cellájuk rácsaihoz.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Kedd Dec. 20, 2016 5:47 pm

Csak nézem a férfi szemében gyúló makacs ellenállás lángját. Úgy érzem hiába verem ki az összes fogát, nem fog válaszolni. Valami más eszköz kell, de azért elsőnek megpróbálkozom ezzel, csak hagy szenvedjen.
-Nem tudok semmit. -válaszolja keményen, tagoltan, úgy mintha el is hinné magának, amit mond. Csakhogy én ezt nem veszem be.
Meghallom, ahogy nyílik a tömlöc ajtaja, de egyelőre nem foglalkozok vele. Nem fordíthatok csak úgy hátat egy fogolynak, hogy megnézzem ki érkezett és miért.
-Na idefigyelj! - kezdeném sorolni, hogy melyik részeitől búcsúzhat, ha nem válaszol 5 percen belül, amikor a cella előtt megjelenik Tia és odaköszön. Rápillantok, odadobok egy üdv-öt, aztán visszafordítom tekintetem a fogolyra. A nő kérdésére nem válaszolok, hiszen a látvány eléggé beszédes.
Kezdeném a szaftos monológom, de újra a nő hangja akadályoz meg benne. De nem is akármit hallok. Levelek...
Dühösen fújtatva a férfit a gallérjánál fogva ellököm magamtól a falhoz, majd kilépek a cellájából és bevágom magam mögött a rácsos ajtót. Hallom, ahogyan rákattan a zár, s csak ezután szólalok meg.
-Nincs több levél! -jelentem ki ellentmondást nem tűrően, majd folytatom. - Se víz, se élelem. Addig nem, amíg valaki válaszokat nem ad. -elegem van már a vallatásból, tudni akarom mi folyik itt. Ráadásul hamarosan elhagyom a szigetet és nem lesz aki felügyelje ezeket. Illetve még nem tudom kit kellene őrségbe állítanom, de a vallatás biztosan szünetelni fog. Főleg, hogy remélhetőleg Thidiában majd mindent megtudunk. Csak azért mégiscsak jobb lenne felkészülten odaérkezni. Nehéz idők ezek.
-A vallatáshoz viszont csatlakozhatsz, ha akarsz. Nem állunk valami fényesen. - nem akarok a foglyokra pillantani, csak a lányt nézem. Biztos vagyok benne, hogy erre a kijelentésemre többen is elmosolyodtak, főleg akik már túl vannak néhány jobboson. Már ha tudnak még mosolyogni....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Galatia Alastrin
Hozzászólások száma :
37
Join date :
2016. Nov. 12.


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Kedd Dec. 20, 2016 10:35 pmVallatásLysanthir mellett elnézve nem fogad túl kellemes látvány. Képem fintorba szalad, miként végigpillantok az immáron foghíjas alakon, ki kényszeredetten gubbaszt az ingerült lovas előtt. Barbárság. Ez az első dolog, ami eszembe jut. Látható, hogy még csak el sem gondolkodtak azon, miként kellene szóra bírni a rabokat. Egyszerűen elkezdték püfölni őket, élve a legegyszerűbb módszerrel, mi ugyan sokszor célra vezet, képzett katonák esetében jóval ritkábban. Ezek nem egyszerű civilek, akik nem szokták a fájdalmat. Sokkal inkább olyasvalakik, akik tudták, hogy egy sárkányokkal teli szigetre jönnek azért, hogy gyilkoljanak. Tisztában voltak azzal, hogy meghalhatnak.
A fölényeskedő egyszerű vakkantását akár sértésnek is vehetném. Jobban figyelhetne arra, aki akár segíthetne is, de sebaj. Nem az én bajom, hogy az igazságnál maradjak. Úgy intézi a dolgát, ahogy akarja, amíg nem kér segítséget. Ha pedig mégis arra adja a fejét, hát... Volna néhány megjegyzésem. Ezeket senki nem tanítja meg arra, miként kell kivallatni valakit? Ó, valójában tényleg nem. És még a vak is észrevenné, hogy Lys mennyire ideges és feszült a fejlemények miatt, velem ellentétben. Én csupán azt nem bírom, hogy még mindig itt vagyok a szigeten, ugyanakkor... már nem sokáig.

- Ahogy akarod - vonok vállat, mikor megfosztja a tömlöclakókat a levélírás állítólagos jogától, ami igazából nem is létezik.
Ez nem több emberséges gesztusnál, mivel mindkét fél tudja, hogy a legtöbb esetben ennek halál a vége. Minden egyes megjegyzést magamba fojtok. Helyette egy egyszerű sóhajt eresztek a hallottak miatt. Azt hiszem, akkor itt lényegében ennyi volt. Állom a lovas tekintetét, komoran, nyilvánosan elgondolkodva, miközben azon morfondírozok, maradjak-e végül. Aztán hamarosan arra jutok, hogy végül is veszteni nem vesztek vele. Talán megtudok valami olyat, amit eddig nem. Vagy csak tovább igazgatom saját helyem a sziget felbolydult életében, bebiztosítva későbbi visszatéréseimet. Ha segítek, az minden bizonnyal hasznomra lehet.

- Tudod... Mindig úgy gondoltam, hogy kettőnk közül én vagyok a hevesebb természet. Erre azt látom, hogy össze-vissza versz itt mindenkit - jegyzem meg gunyorosan.
Mik sem bizonyíthatnák ezt jobban, mint a múltban történtek, vagy az a jelentőségteljes nap, mikor Atmor bezáratott az egyik itteni tömlöcbe, csak hogy lenyugodjak sárkányom megölése után. Néhány napig még el is hittem, hogy képes vagyok kijutni innen, aztán... alábbhagyott az energiám.

- Talán menjünk kicsit odébb - intek fejemmel a kijárat felé.
Amit meg kell beszélnünk, az nem tartozik a bentiekre. Nem ezekre, akivel pedig dolgom volt, nos, tudjuk, mi lett vele. Az a fejezet lezárult az életemben, ideje írni a következőt.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Vas. Márc. 12, 2017 1:56 pm

Talán az erőszak tényleg nem a legjobb megoldás arra, hogy bármit is megtudjak ezektől a mocskoktól, de az elmúlt napok történései olyannyira dühítenek, hogy akár be is vallhatnám magamnak, hogy a katonák vallatását még élvezem is. De nem nem vallom be....
Csak Tia arcát nézem és valahol abban reménykedek, hogy ad valami tanácsot az információszerzéssel kapcsolatban. Nem éppen selyemcica a lány és intelligens is, így hát jogosan várok tőle jó tanácsokat.
Ehelyett megkapom, hogy én talán még nála is rosszabb vagyok. Nem reagálok erre, az arcom sem rezzen, csak a tekintetét fürkészem.
Ő a kijárat felé invitál, én pedig egy "rendben" válasz kíséretében követem az ajtó felé. Résnyire nyitva áll, így csak magam felé húzom, hogy kinyissam a nő előtt, aki ha kiment, utánalépek és magam után az ajtót is becsukom.
-Tudod... csak kezd nagy lenni a feszültség. Sok társat veszítettünk és nem akarom a csapatom úgy Thidiába vezetni, mintha az ismeretlenbe utaznánk... - márpedig igencsak ez a helyzet és fogalmam sincs miért mondtam most ezt el Tiának, de már kiszaladt a számon. Pedig nem tartozom neki magyarázattal és talán az sem lenne jó, ha látná a gyengeségeim.
No sebaj, ez most már így alakult. Kihúzom magam és összefűzöm a kezeim magam előtt. Teszek pár lépést elgondolkodva a város felé, majd visszafordulok a nőhöz.
-Ha töménytelen időnk lenne, akkor csak hagynám őket megrohadni odabenn és előbb vagy utóbb beszélne valamelyik. De nekünk most gyorsabb megoldás kellene. - mondom még, aztán hagyom beszélni, mert úgy sejtem, hogy van mit mondani. Főleg, hogy ő találta ki, hogy vonuljunk félre.
Engem mondjuk nem érdekel, hogy melyik féreg hallja odabent, hiszen a háború lezárta előtt biztosan nem mennek haza, de talán még utána sem. Ha pedig hallják, hogy milyen vallatási technikákra készülünk, akkor talán hamarabb kezdenek el beszélni. Vagy nem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Galatia Alastrin
Hozzászólások száma :
37
Join date :
2016. Nov. 12.


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Szer. Ápr. 12, 2017 9:24 amVallatásAz ajtó nyílik előttem, én pedig nyugodtan sétálok ki innen, várva, hogy Lysanthir kövessen. Sokféle módszer létezik a vallatásra a hagyományos "püföljük amíg nem beszél" helyett. Vannak olyanok, akik az apróbb csontokra koncentrálnak, vagy például a körmökre. Meglehetősen fájdalmas tud lenni ha egyesével zúzzák össze az ember ujjperceit. A körmök leszaggatásáról pedig már ne is beszéljünk. Aztán férfiak esetében nyugodtan feldobható a nemzőszerv levágásának gondolata. Egyesek még halálukban sem szívesen válnának meg tőle.
A gondolatkavalkádból a lovas megszólalása ránt ki. Szívesen taglalgattam volna még magamban ezt-azt, de sebaj. Sürget az idő, ha minden igaz, s minél hamarabb kapják meg az információkat, annál hamarabb indulnak el. Ez egy részről kedvező, másikról nem. Elnyomásra kényszerült felem még mindig rossz dolognak tartja azt, amit teszek. Szerinte éppen eleget pusztítottam már. Bőven megszenvedte a sziget ellenem elkövetett bűnét, mégis... A számkivetett tudja, hogy nem állhat le. Valamit adnia kell ha életben akar maradni, márpedig nem áll szándékomban meghalni.

- Tisztában vagyok vele. Jártam már néhányszor arrafelé, leírok majd nektek néhány dolgot, ami segíthet a tájékozódásban. Ami viszont a jelenlegi helyzetet illeti, valószínűleg csak ők tudnak róla nyilatkozni. Vagy ők sem. Végtére is csak katonák, az sem biztos, hogy beavatták őket a dolgokba - magyarázom a nyilvánvalót.
Biztos vagyok benne, hogy ezzel ő maga is tisztában van. Nem egy akcióban részt vett már, kapott számtalan parancsot és teljesített is. Pontosan úgy, ahogy én. Néha pedig kénytelenek voltunk azzal szembesülni, hogy nem tudunk semmit a dolgokról, csupán az elérendő célt. Főleg mikor Thidiának segítettünk. Ilyen volt az a nap is, amikor sárkányom halálát lelte. A gyorsabb megoldáson elgondolkodom. Mégis mi lehetne elég gyors? Eleinte én magam a humánusabb módszer mellett szavaztam volna. Csellel vegyük rá őket a levél írására, azokat pedig használjuk fel arra, hogy a szívük vagy lelkük beszélni kívánjon. Kevesebb ütéssel jár, kevesebb mocsokkal és több benne a trükk. Most viszont, hogy eszembe jutott sárkánytársam elhullása, újra égni kezdett bennem valami, amivel ők nagyon nem szeretnének találkozni. A düh.

- A fejüket akkor sem bánthatod, a végén összerázod a maradék eszüket. Ha gyors eredményt akarsz, felejtsük el a finomkodást! Attól egyébként is elment a kedvem - sóhajtom - Asztal, szíjak, kés, fogó, kalapács és tűz. Meg néhány tű, a lehető leghosszabbak. Az is jól jöhet - sorolom a szükséges hozzávalókat, amikkel bizony eléggé nagy gyötrelmeket lehet okozni egyeseknek.
Az efféle technikákhoz valószínűleg még ezek a fickók sincsenek felkészülve. Ha pedig egy megtörik, biztosak lehetünk abban, hogy a többi is. Az ilyen kutyák ugyanabban a kiképzésben részesülnek, nincs különbség. Csupán saját tűrőképességük határozza meg az időt.

- Előre szólok, hogy ez nekünk sem lesz kellemes. Majd csinálom én hogy ne mocskold tovább a kezed. Azt a szennyet amit söprögetni készülünk, semmi nem mossa le - figyelmeztetem, közben pedig már a különböző országokból összeszedetteken gondolkodom.
Fejemben összeáll a kis műsor. Kiáltások sorozata, amikre a fül még napok múltával is emlékszik. A vér, izzadtság és vizelet, vagy egyéb szagának keveréke. A kínzott test vonaglása az azt lefogó kéz alatt, miközben magatehetetlen rángatózik.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Hétf. Május 08, 2017 7:22 pm

Ugyan én sem először fogok Thidia földjére lépni, azért hálásan bólogat Tiának, hiszen minden információ jól jön most. Eredményt szeretnék és válaszokat, ahogy a többiek is, de higgadt fejjel és amennyire csak lehetséges felkészülten kell ennek az útnak nekiindulnunk.
Ezt az elfojtott feszültséget vezetem le a foglyokon vallatásnak titulálva. Nem a legjobb módszer, ebben Tiának teljesen igaza van.
-Talán nincs igazam, de nekem az a sejtésem, hogy nagyon is jól tudják miért jöttek ide. - válaszolom, de persze senki sem tudja biztosan, hiszen eddig használható információt nem kaptunk. Az a furcsa, perzselő undor a szemükben viszont nekem azt súgja, hogy igenis tudják mi volt a támadás igazi célja és az nem egyszerűen csak a gyilkolás volt. Attól félek, hogy emögött a meglepetésszerű támadás mögött valami bonyolultabb dolog áll, nem csak egyszerűen el akarták foglalni a szigetet vagy ilyesmi.
Karjaim összefűzöm és úgy hallgatom a nőt. Úgy érzem, hogy az ő kínzó tapasztalata és tudása mellett az enyém eltörpül és valahol megijeszt az, hogy mindaz amit mond és amikre ebben a pillanatban valószínűleg gondol az az én gyomromnak erős. Na megcsinálnám, ha sok függne tőle, ebben a napokban pedig igen sok függ ezektől, de azért megkönnyebbülök, amikor Tia felajánlja, hogy majd ő átveszi a kínzó szerepét.
-Rendben. És köszönöm. - válaszolom igencsak röviden. Nem igen találok szavakat arra, hogy azt érzem, Tia ezt még élvezni is fogja és nem véletlenül ajánlotta fel magát erre a feladatra. Rémítő, hogy egy nő ilyesmire képes legyen. Minden esetre tudom, hogy a vonzó külső mögött még mindig egy elborult agy rejtőzik... illetve nem is rejtőzik. Egy biztos, bármilyen részegen is akarnék bepróbálkozni nála, ez a gondolat biztosan meg fog állítani abban, hogy bármi hülyeséget csináljak. Ha ilyesmiket képes tenni az ellenséggel vajon mit tenne egy férfival, aki túl közel lép a személyes terébe? Brr... inkább hagyjuk.
-Mikor akarod kezdeni és pontosan mire lesz szükséged? Nekem még tartanom kell egy eligazítást a csapatomnak és beszélnem kell Shinával, hogy készítse elő nekünk az útra való gyógynövényeket, de utána a rendelkezésedre állok.
A gondolataim többfelé járnak, de a tekintetem a nő arcát fürkészi. Sejtésem sincs milyen érzés elveszteni egy lelki társat, hogy milyen kínokat él át az, akitől elveszik sárkányát, de abban biztos vagyok, hogy Tiában jóval nagyobb törést okozott, mint a többi sárkányát vesztett lovasban, akiket még ismerek. Minden esetre furcsán kifordította magából a nőt az eset és szinte biztos vagyok benne, hogy ez már nem fog változni, idő ide vagy oda...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Galatia Alastrin
Hozzászólások száma :
37
Join date :
2016. Nov. 12.


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Hétf. Május 08, 2017 9:08 pmVallatásLysanthir eltalálta. Tudják, hogy miért vannak itt, jobban mondva az ok egy részét, ami elég egyértelmű. Ugyanazon ok, amiért én annak idején sárkányháton mentem Thidia megsegítésére, hogy aztán sárkány és bosszú nélkül térhessek vissza. Itt pedig jutalmul börtönbe is csuktak.
- Katonának álltak, innentől kezdve máris van egy ok, amiért itt lehetnek. Parancsot teljesítenek. A katonák eleve babonás népség. Azt hiszik el, amit mondanak nekik. Ha azt hallották, hogy tömegmészárlásokat rendeztünk nem egy faluban, hát elhiszik és utálni fognak. Az ilyen hiedelmek növelik a küzdeni akarást. Épp úgy, ahogy most a szigeten élők esetében. Megtámadtak titeket, veszteség ért, hát támadnátok - fejtem ki egész nyugodtan véleményemet.
A száműzöttek között sok mindent megtanul az ember, alkalmazni és elviselni egyaránt. Szó sincs róla hogy teljes egészében élvezném. Mégis ki örülne annak, hogy ha pöcegödörszagban kell malacvisítást hallania órákon át? Senki. Mégis, tudom jól, hogy az eredmény, annak sikerélménye hogy megtörtem valakit, egy részemnek tetszik. Annak aki a mérhetetlen erőt és fölényeskedést pártolja, akit Echwardra szigete formált, felhasználva az összezuhant, embert formáló anyagot, mi akkoriban voltam. Ha nem tanultam volna meg büntetni, nem tisztelnének. Ha nem ölnék le együttérzés nélkül bárkit akit kell, ellenem fordulnának. Erősnek kell látniuk, félelmet kell bennük keltenem, ez a szerep pedig saját részemmé vált az évek alatt. Az is én vagyok, ez a kettősség viszont gyakran őrjítő, még ha alkalomadtán jól is jön. Kezdetnek most, hiszen nem árt, ha a kínzó nem dobja ki azonnal gyomortartalmát a börtöntöltelékek előtt. Jobb esetben csak előttük, nem rájuk.
Az igazi ok mégsem ez, sokkal inkább az, hogy tudom, egykori társam mit gondolna erről. Nem akarná, hogy egy ilyesfajta tett után a közelébe menjek. Úgy legalább egy hétig, amíg alaposan le nem súroltam magam többször, valamint ki nem űztem gondolataimból tettemet. Ezért nem akarom hagyni, hogy Lysanthir kínozza a foglyokat. Nem akarom, hogy bűzlő mocsokkal lelkében érjen saját sárkányához. Talán ez a képmutatás mesterfoka. A férfi köszönetére biccentek egyet. Nincs ezen mit megköszönni, attól még itt kell lennie, arról nem is beszélve, hogy hallgatnia és szagolnia kell mindazt, ami kijön majd az emberekből.

- Legyen úgy. Azokra lesz szükségem, amiket mondtam. Küldesd ide őket valakivel, én pedig berendezem a helyszínt és felkészülök. Jobb lesz, ha felkészíted magad, ha pedig tudod... Talán a társadat is kizárhatnád a fejedből - jegyzem meg mellékesen.
Nem lenne egyszerű mutatvány. Alig néhányan tudták megtenni, azok sem sokáig. Nekem csupán néhány percig tartott az az állapot, Lesry pedig utána kirángatta gondolataimból az információkat. Tehát nem értem el vele semmit. Örülök, hogy nem látja, mivé váltam. Nem lennék képes ránézni az elmúlt évek után. Meglehet, hogy a közelségét is elkerülném, örülve annak, hogy egyáltalán életben van, persze... ez lehetetlen. Ő nincs többé, és az ezt okozó mocskok alaposan megfizetnek érte.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    Hétf. Május 29, 2017 12:27 am

Nem tudom, hogy jobb érzés lesz-e információt szerezni végre, minthogy csak simán elengedek egy-két jobbost meg balost végleg kiütve a katonákat az épelméjűek köréből. Minden esetre egyértelmű, hogy az előbbivel előbbre jutunk. De abban már most biztos leszek, hogy a válaszok sem fognak megnyugtatni és minden egyes apróság csak még több kérdést vet majd fel és még feszültebbé fog tenni engem is és másokat is.
Azonban mindenképp helyesen akartam cselekedni és tenni valamit azért, hogy segítsek Kysppienek túljutni ezen a tragédián és hogy az eljövendő években megakadályozhassuk az ilyen támadásokat. Ugyan a kihallgatás első percei nem mentek valami jól, csak az én idegeimre voltak jó hatással, de talán most majd Tia segítségével léphetünk egyet előre.
Mialatt beszélt kezdtem összeszedni magam és a gondolataim. Jó volt, hogy nem voltam most egyedül. Bár Tia mindig is kicsit furcsa volt számomra, most mégis örültem neki.
-Igazad van.Talán fogalmuk sincs az igazi okról és félrevezethetnek minket úgy, hogy nem is tudják. - végül is ez egy tökéletes terv apró részlete lehet. Az alkalmazott katonák hazudnak a kihallgatáson, de ők is elhiszik a saját hazugságaikat. Lehetséges, hogy semmi értelme nincs itt tartani őket? Azért egy próbát mégis megérhet...
-Luzius, kérlek gyere ide! - kiáltok a fiatal lovasnak, akit a szemem sarkából pillantottam meg, amint elhaladt nem messze tőlünk. -Kérlek szerezd be a szerszámokat, amiket Tia sorolni fog neked, én pedig hamarosan jövök. - mondom miután odaért mellénk a szőke srác. Tiának biccentek, majd megfordulok és ott hagyom őket.
Az eligazítás és a beszélgetés Shinával úgy éreztem, hogy hamar elszaladt, de így is egy bő órát távol voltam.
Sietve lépkedek vissza a tömlöc felé egészen Tiáig akár kint várakozott rám, akár bent. - Minden megvan? - kérdem és körbenézek Tia körül...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Helló, sweetheart! I am
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Tömlöc    

Vissza az elejére Go down
 

Tömlöc

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Játéktér :: Kysppie sziget :: Város széle-