HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 A kikötő

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: A kikötő    Szer. Május 21, 2014 9:48 pm


Kikötő

Épp elég nagy ahhoz, hogy jó néhány hajó elférjen benne. Innen szinte egyenes út vezet a fővárosba, mindkét oldalról erdővel szegélyezve. Sarkában egy nagyobb őrtorony kapott helyet, minek tetejében állandóan tűz ég, jelezve a hajók számára a kikötő hollétét. Leggyakrabban kereskedőhajók fordulnak meg erre, hozva, vagy épp véve portékáikat, előfordul azonban, hogy egyszerű fuvarjáratba botlik az ember, mik különböző szigetekről, esetleg a kontinensről hoznak-visznek embereket.
A hozzászólást Admin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Nov. 14, 2016 2:43 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Vendég


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Kedd Május 27, 2014 12:53 pm

A kikötő. Annyi különös embert még sehol sem láttam nyüzsögni, amennyi itt megtalálható. Sárkánylovasok, emberek, száműzöttek. Mindegyik álarc mögé rejtőzik, és egyikről sem tudod, hogy valójában barát vagy ellenség. Itt mindenki semleges. Senki sem akar tudomást venni arról, hogy mi van egy mosoly vagy egy kézfogás mögé rejtve. Olyan ez, mint egy játék. Nem tudod, melyik lépés lesz az, amely egy csapdába vezet.
Ugyanakkor pont ez a kavalkád az, ami olyan megnyugtató. Elrejt mindenki elől. Olyan akár egy gondos lepel... könnyedén elbújhatsz a kíváncsi tekintetek elől.

Egy oszlopnak döntöm a hátam, és figyelem, ahogy a hullámok nekicsapódnak a mólónak. Mintha csak el akarnák érni a talajt, s nem is sejtik, hogy próbálkozásuk hiábavaló. Egy percig belefeledkezem ebbe a játékba. Megbabonázva nézem, ahogy a víz egy pillanatra visszavonul, majd újabb erővel zúdul neki a móló falának.
Ekkor veszem észre hogy egy farkas és egy lány közeledik felém a parton. Jól ismerem mindkettőt. Sok ilyen találkozóban volt már részem.

Aireen az. Pontos, mint mindig. Ám mikor a farkasra nézek, elfog némi nyugtalanság. Tudom, hogy nem fog bántani, tudom, hogy ismer - mégis... mióta a sárkányokban csalódtam, azóta elhatároztam, hogy egyetlen állatban sem bízok, ami erősebb lehet nálam. Túl kell lépnem ezen. Mély levegőt veszek, majd lassan kifújom. A szívem azonban továbbra is vadul dübörög a mellkasomban. De lehet, hogy csupán a szokatlan hírek miatt?
Mikor elég közel érnek, elmosolyodom.
- Aireen, rég találkoztunk. Nem voltam egészen biztos benne, hogy megkaptad az üzenetem. - üdvözlöm. A hangomba keveredik némi aggodalom is. Pár nappal ezelőtt juttattam el hozzá egy üzenetet, melyben csak egy időpont és egy találkozóhely szerepelt. Semmi más támpont, mely számára talán szokatlan. Mégis úgy gondoltam, ez a legjobb módja annak, hogy biztonságban maradjon - így ha az üzenet illetéktelen kezekbe kerül, sem jelent veszélyt.
Vissza az elejére Go down
avatar
Helló, sweetheart! I am
Aireen Warren
Hozzászólások száma :
16
Join date :
2014. May. 23.
Tartózkodási hely :
Kysppie szigete


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Vas. Jún. 01, 2014 9:26 am


Lyanna & Aireen


Kedvelem a kikötőt. Annyi minden újdonsággal találkozik itt az ember és hihetetlen hang-, és illatkavalkád van. Nidalee annyira nem szereti ezt a helyet, mindig ideges lesz attól, hogy rengeteg az ember, és nem figyelnek rám. Persze, hogyha a farkas mogorva és sok emberre morog, egy idő után megtanulják, hogyan kerüljenek ki engem és őt.
A minap egy futár érkezett hozzám egy üzenettel, amit Lyanna-tól kaptam. Régóta ismerem a lányt, afféle bajtársnak mondanám, talán még barátnőnek is, bár azt hiszem, hogy az én lelkemben nem fér meg ilyen belsőséges érzés, mint az, hogy valakit a barátommá fogadjak. Habár kívülről kedves, mosolygós, visszafogott lány vagyok, belül egy üres, érzelemmentes lélek. Engem nem zavar, más meg még nem került közel annyira hozzám, hogy esetleg ezt megtapasztalja. A futár kedves volt, hát kapott tőlem egy bájos mosolyt és még egy puszit is. Furcsa illata volt, nem tudom, hogy mi lehetett az, de tény, hogy megfogott. Minden esetre a feladatát elvégezte, így hát a kikötő szélénél jelenek meg hosszú, fekete szoknyába, piros fűzőszerű egybe ruhába, és egy egyszerű fekete topánkához hasonlító lábbeliben. Egyik kezemben Nidalee póráza, másikban pedig fehér botom, melyről már mindenki ismer. Lassan sétálok, kiélvezem a hangokat és az illatokat. Hallom egy hajókürtjét, bizonyára most indulhat, ezért sietnek az emberek. Furcsa hangokat hallok és érzem, ahogy Nidalee a lányhoz vezet. Néhány lépés után megállunk, majd hallom is a lány hangját. A hang irányába fordulok, elengedem Nidalee pórázát, majd lágy mosollyal az arcomon kinyújtom a kezemet, remélve, hogy a lány lágyan megérint, odahúzva magához, hogy pontosan tudjam, merre is van.
- Szervusz Lyanna! Ó, a küldönc nagyon kedves volt... - mosolyodom el és lágyan megcsóválom a fejemet. Körbeforgatom a fejemet, majd ismét a lány irányába nézek.
- Miben segíthetek, Lyanna? Menjünk valami kevésbé forgalmas helyre, vagy megfelel itt? - kérdezek rá egyből a dologra. Bizonyára ő sem bájcsevegni jött ide, hanem valamit szeretne kérni. És remélem, hogy olyan, amit szíves örömest teljesítek majd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Vendég


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Hétf. Jún. 16, 2014 3:27 pm

Figyelem még egy kis ideig a vizet. Megnyugtat. Emlékeztet arra, hogy a lelkem is legalább olyan háborgó, mint a nyílt víz. Hullámok vannak benne. Hol magasan repül, hol a mélybe zuhan. Hol pedig teljesen alámerül. De most nem ez miatt vagyok itt. Reméltem, még nem kések el. Mikor meglátom Aireent, kicsit csillapodik a szívverésem. Ezek szerint időben jöttem.

A futár a bajtársam. Régi ismerős. Megbízok benne, de senki másban. Tudom, hogy az emberek megbízhatatlanok, minden sarok mögött csapda lapul, és minden mosoly üres fenyegetés egyúttal.
Aireen múltja hasonló az enyémhez, bár ő a veszélyesebb utat választotta. Nem fordított végleg hátat a Sárkánylovasoknak. Egy fajta kapocs közöttünk. Tisztelem érte. Bár bolondnak tartom.
Mikor kinyújtja felém a kezét, megérintem, és az egyik lapos sziklához vezetem, leülök, és hagyom, hogy mellém üljön. Könnyebb így - nem annyira gyanús. Körbepillantok, de nem látok senkit, aki követett volna.

- Megfelel itt. Ahogy a víz a sziklákhoz csapódik épp elég hangos ahhoz, hogy csak közelről halljanak minket. Akkor pedig észrevenném őket. - állapítom meg hangosan. Épp ezért kértem, hogy a kikötőben találkozzunk. Itt nem egyszerű kihallgatni minket, és jobban bízom a természeti erőkben, mint az ember építtette falakban. Ki tudja, hány titkos átjárót rejtenek...
- Nem kérni jöttem. Figyelmeztetni. A Sárkánylovasok megsejtették, hogy a segítségünkre vagy. Hogy mennyit tudnak, az kérdéses. Valószínűleg nem lépnek, ameddig be nem bizonyosodik, hogy tényleg segítesz nekünk. - bár már nem merem azt állítani, hogy teljes mértékben ismerem a gondolkodásukat, de reménykedem benne, hogy nem butultak le egy állat szintjére.
- Jobb lesz, ha ezentúl még jobban álcázzuk a... találkozókat. Vagy ha gondolod, gyere velem, elviszlek. - biztos vagyok benne hogy az ajánlatomat elutasítja, de muszáj megpróbálnom.
Vissza az elejére Go down
avatar
Helló, sweetheart! I am
Aireen Warren
Hozzászólások száma :
16
Join date :
2014. May. 23.
Tartózkodási hely :
Kysppie szigete


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Vas. Jún. 22, 2014 3:09 pm


Lyanna & Aireen


Időben érkezem a kikötőbe, hallom, ahogy a templom haragját hozza a szél, és néhány hajókürt is jelzi az időt. Nidalee igazán nyugodt, habár tudom, hogy legszívesebben lelkesen szaglászna körbe mindent, amit csak talál. Neki is ezernyi új illat, és számos érzéket megcsaló dolog van a kikötőben. Azonban most találkozónk van, fontos találkozónk, így nem játszhatunk, nem nézelődhetünk. Előbb a munka. Lágyan simítok végig társam fejét, aki halkan morrant egyet elégedettsége jeléül.
- Ha végeztünk, kapsz valami finomat, rendben? - susogom lágyan a szavakat, mire Nidalee lelkesen lihegni kezd. Most egy pillanatra elengedi magát és hagyja, hogy játékos énje kerüljön előtérbe, de csak addig, amíg meg nem látja Lyanna-t, aki már vár minket. Halkan vakkant egyet a lány irányába és húzni kezd, én pedig természetesen követem őt. Ahogy közelebb érek a lányhoz, lágyan kinyújtom a kezemet, és érzem, hogy Lyanna enyhén hűvös keze megérint, majd maga mellé húz. Köszöntöm őt és cseppet sem kedves módon egyből a tárgyra térek. Nidalee lassan mellém ül, majd elfekszik a szikla mellett úgy, hogy póráza még mindig a kezemben van. Botomat lágyan az ölembe ejtem és nem engedem el Lyanna kezét. Kell az érzés, hogy tudjam: itt van mellettem az, akivel beszélgetek. Nagyon remélem, hogy megérti ezt és nem húzza el a kezét, bár úgy érzem, vagyunk már olyan jóban, hogy ezt megértse. Válaszára mosolyogva bólintok egyet, és a tenger felé nézek. Hallgatom a sziklákhoz csapódó hullámok erőteljes hangját és lágyan elmosolyodom.
- Biztos gyönyörűek... - súgom a szavakat, de mintha csak magamnak mondanám őket. Enyhén megcsóválom a fejemet kizárva a furcsa gondolatokat és Lyanna felé fordítom az arcomat, üveges kék szemmel meredek rá, jelezve, hogy hallgatom. Amit mond, komoly dolog és egyből el is komorul az arcom. Lassan a kikötő felé fordítom a tekintetemet és sóhajtok egyet.
- Sejtettem, hogy eljön majd az idő, amikor már nem titkolhatom többé. De úgy vélem még nincs minden veszve. A mérgeim biztonságos helyen vannak és a találkozókkal is vigyázok, ám... Kérlek üzend meg Carax-nak, hogy egy darabig nem találkozok veletek. Ezt meg kell értenetek. - nézek ismét a nőre, majd lágyan két kezembe fogom az ő kezét.
- Nem fordítok hátat nektek, ezt megígérem. De nem hagyhatom, hogy elveszítsék a hitüket irántam. Még nem.
Lyanna utolsó mondatára ismét a tenger felé nézek és halkan sóhajtok egyet, lehunyva a szememet rázom meg a fejem.
- Nem megyek sehová. Ez az otthonom és máshol nem tudnék élni. - jelentem ki és valamilyen szinten ez érthető. Itt nőttem fel, itt szoktam meg azt, hogy immár a sötétség világában élek. Máshol elképzelhetetlen lenne az élet a számomra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Hétf. Aug. 18, 2014 11:40 pm
Játék lezárva!
Szabad terület!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Yris Chryan
Hozzászólások száma :
6
Join date :
2016. Jun. 28.


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Hétf. Okt. 17, 2016 10:27 pm

To Akron <3

A telihold ragyogó fehér fénye tökéletesen bevilágította az egész környéket, mintha csak fényes nappal lenne. A különbség azonban az volt, hogy mostanra már a legtöbb szigetlakó az ágyában számolta a bárányokat, így a városon kívüli területeken többnyire csend és nyugodalom honolt.
A sárkánylovasok ugyan éjnek évadján is járőröztek, de ki lehetett őket kerülni, az esetlegesen erre tévedő részegekkel pedig fölösleges volt számolnom.
Kihasználva hát az éjszaka zavartalanságát az erdei kis lakomtól elindultam a kikötőbe. Hetek teltek el azóta, hogy átváltoztam és azóta jóformán csak bogyón élek és rágcsálókon vagy salátán. Utóbbi alatt az ehető zöld leveleket értem. Ritkán kijutok a partra halászni, de nem akarom megkockáztatni, hogy meglássanak és ha el is jutok a tengerpartig, akkor sem mindig sikerül halat fognom. A városba nem mehetek be. Legalábbis egyelőre nem. Addig pedig, amíg más kiválasztottak fel nem tűnnek, addig nincs más választásom, mint a bujkálás.
Azonban az éhség most mégis kicsit közelebb hajt a sziget egyik általában forgalmasabb részéhez, mégpedig a kikötőhöz. Tegnap a sziklaszírt közelében jártam és egy kereskedő hajót láttam közeledni. Ezek ilyenkor mindig legalább két-három napot a szigeten töltenek, hiszen fárasztó dolog a hajózás, na meg híresek vagyunk egy csodás alkoholos italunkról a tengerészek körében.
Helytelennek vélem a lopást, ám a szükség nagy úr, úgyhogy úgy döntöttem ma este felmerészkedem a kereskedő hajójára és elhozok pár szükséges finomságot, ha egyáltalán ételt hozott és nem kacatokat.
Köpenyembe burkolózom, aminek csuklyáját megpróbálom felhúzni a fejemre, majd nagyot sóhajtva veszem tudomásul, hogy ez még mindig teljesen lehetetlen. Néha még elfelejtem a fejemre nőtt, hatalmas, csavart szarvakat.
Füleimet hegyezve, folyamatosan körbepillantva lépek ki a védelmet adó bokrok közül a sík területre és gyors léptekkel osonok a kiépített stég irányába, melyhez kikötve ott ringatózott a vacsorámat rejtő kereskedelmi hajó....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Vendég


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Szer. Okt. 19, 2016 9:07 pm

Yris részére

Az éjszakai fényekkel átitatott tintában komótos nyugalommal keveri Anark a levegőt, teljesen hátrasimítva a hajam. Nem használok se nyerget, se kantárt. Elvből nem használok eleve, Anark nem állat, hanem a társam, az egy dolog, hogy éppen ő a nagyobb termetű és képes repülni. Szerencsémre van a nyak és törzse találkozásánál egy olyan kinövés-komplexuma, amelybe kényelmesen be tudom illeszteni a lábam és meg is tudok kapaszkodni, s őt sem zavarja. Hihetetlen mozgásteret és szabadságot ad, tökéletes biztonság mellett, még sosem estem le róla, hacsak ő nem rázott le, akkor viszont mondhatni, szó szerint rázott.
Az őrségnek éppen vége, és mielőtt hazatérnék, egy kis baráti dajdajozás nem árt. Az viszont a kikötő felett visz át, hogy eljussak hozzájuk.
~ Én azt hiszem, inkább hazamegyek. ~
Nagyot sóhajtok, de aztán bólintok, s hogy lássa is a bólintást, visszaüzenek.
~ Rendben. Reggel ne kelts korán, mert ... úgysem ébredek fel. ~ féloldalas vigyor ül a képemre, majd egyszerre fordítjuk a fejünket egy irányba.
~ Valaki.. ~
~ rosszban sántikál.~
A kilépő alak eleve gyanús. Meg úgy általában, ha valaki túl sűrűn nézelődik körbe, s óvatoskodva közeledik. Anark tesz egy nagy kört, hogy a háta mögé kerülhessünk, s landolni kezd.
Megláthat és hallhat, ezzel is tisztában vagyunk, az előny még így is inkább nálunk lehet, ám sosem szokásunk elbízni magunkat.
- Netán eltévedt? Szolgálhatunk a segítségére, hölgyem? – azzal már ugrok is a földre, puhán dobbantva meg a talajt, egyik kezem a kardom markolatán pihen, látszatra, kényelmesen. Még elég távolságban vagyunk, de elég közel, hogy halljon bennünket.
Vissza az elejére Go down
avatar
Helló, sweetheart! I am
Admin
Hozzászólások száma :
229
Join date :
2014. Apr. 17.


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Vas. Nov. 06, 2016 12:05 pm

Játék vége!
Szabad terület!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://lordsofthesky.hungarianforum.com
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Kedd Május 16, 2017 3:23 pm

Boldog békeidők
to Orin

Csodás jégsárkányom úgy suhant keresztül a lemenő nap fényével festett égbolton, mint büszke üstökös csillagzápoz idején. Minden alkalommal, amikor fent látom az égen, ahogy szárnyait szétterítve ketté hasítja a bárányfelhőket, majd egy ívelt kanyarral megindul felém, akkor úgy érzem, hogy én vagyok a legszerencsésebb a világon. Persze tudom, hogy valószínűleg minden lovas ezt érzi a saját sárkányával kapcsolatban, de ez jól van így.
Sárkányomat bámulva épphogy csak meg tudtam állni a stég szélén, de a csurom vizes felsőt így sem úsztam meg, mert Arzavur nemigen fékezett le a tenger hullámai felett és hatalmas erővel belecsobbant a vízbe. Ritka pillanatok egyike, amikor játékos kedvében van.
~Te aljas...~ morgolódok, hiszen mire észrevettem, hogy mire készül, már képtelen lettem volna elmenekülni.
Persze a morgolódást mosolygás és nevetés követi. ~Na gyere ki onnan. Tudod, hogy a halászok így is ki vannak akadva a sárkányokra.~ szólok a szépséges teremtményre, mikor megpillantom a körülötte egyre terebélyesedő jégtáblákat a víz felszínén.
~Mit mondott Rowen? Mikor kell őrjáratra mennünk? ~ kérdezi a fenséges lény fejembe morogva szavait. ~Jeleznek, ha váltás van. Addig itt várunk.~
Figyelem, ahogyan kiugrik a vízből, s fejem felett átreppenve a földre érkezik. Kisétáltam hozzá a biztos talajra, majd letelepedtem mellé és az eget bámultam, meg a hullámokon ringatózó csónakokat...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Orin Zemdus
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2017. May. 07.


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Szer. Május 17, 2017 10:11 am

Boldog békeidők
to Lysanthir

Az égbolt kékjében suhanva Krilah hátán minden olyan csodásnak, és egyszerűnek tűnik.
~ Egész nap tudnám ezt csinálni, de már enni kellene valamit nem? ~kérdeztem Krilt miután ha hasamban lévő hang jelezte az utánpótlás hiányát. Leszálltunk hát a kikötő mellett egy kihaltabb részen. ~ Tudnál fölhozni pár halat?~ Mire közöltem vele belecsobbant a vízbe és apránként láttam, hogy jégtáblába fagyva lassan jönnek föl a halak. Közben tüzet gyújtottam amin kiolvaszthatom és megsüthetem azokat. A tizedik után közöltem a jegessel, hogy elég lesz hagyjon másoknak is. Békésen sütögettem a frissen olvasztottakat mikor megpillantom, hogy egy alakot hatalmas hullám beteríti.~ Ostoba, ha látja mekkora hullámok vannak mért megy oda? ~ Értetlenül néztem s az morgolódott magába, a tenger morajlása mellett nehezen hallottam mit is mondhatott, de mintha valakihez beszélt volna. Majd a következő pillanatban egy sárkány bukkant elő a víz felszíne alól. ~ Láttad?~ fordultam oda Krillhez.
~Persze, hogy láttam. Nem kellene... ~
~ Nem! Nincs sok kedvem a társasághoz most...~ mire ezt kimondtam ez az önfejű sárkány egy hatalmas jégoszlopot küldött a levegőbe, hogy a kikötőben tartózkodók mindenki odafigyeljen. A fejemet fogtam csak, és reménykedtem abban, hogy mások is azon a véleményen vannak mint én. Leginkább abban bíztam, hogy a másik lovast nem izgatta föl ezzel...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Vas. Május 21, 2017 10:25 pm

Inkább a koránkelő típushoz tartozom, de időnként szeretek éjszakában nyúlóan gondolkodni és elmélkedni társammal. Bámulni a csillagokat és hallgatni a tenger nyugtató morajlását az egyik kedvenc időtöltésem, ha pihenésről van szó. Arzavur jelenléte pedig igencsak hozzátesz ahhoz, hogy az egész nap felgyülemlett feszültség másodpercek alatt tovaszálljon.
~Holnap elnézhetnénk Efenliorra... ~ kezdek kommunikációba társammal.
~Rendben. Vigyünk valakit magunkkal? ~ mormolja elmémben válaszát, de a következő pillanatba a nap utolsó sugaraiban egy jégoszlopot pillantok meg az ég felé repülni, majd egy pillanat múlva visszahullani.
Nem is kellett több, felpattantam.
-Az valamiféle jelzés akart lenni? - kérdem hangosan kimondva kissé meglepetten.
~Nem tudom, de gyanús. Nézzük meg ki szórakozik.
Nem is válaszolok, csak halványan biccentek és pillanatok alatt felpattanok a jéglény hátára. Arz meg sem várja, hogy elhelyezkedjek - persze ez nem gond - és már fel is ugrik a levegőbe, hogy felderíthessük ki és miért szórakozik.
Nem a leggyorsabb tempójában ugyan, de viszonylag gyorsan közelítjük meg a másik párost. Már elég közel vagyunk, amikor Arz lelassít. ~Ez Orin és Krill.~ sóhajt egyet, de most már mindenképp megnézzük miért jeleztek. Ha esetleg baj van, legalább segíthetünk. Rowen persze ki fog nyírni, ha nem leszünk a helyünkön, amikor váltás lesz, de nem baj.
-Üdv Orin! Minden rendben? - kérdem a férfitől, amikor már elég közel voltunk hozzájuk. Arzavur fejbiccentéssel üdvözli a másik jégsárkányt. Nem ismertem annyira a srácot és sárkányát. Amikor befejezték a kiképzésüket, akkor én és Arz Thidiában voltunk. Azonban annyit tudok róluk, hogy nem voltak hajlandóak a csapatban maradni, hanem inkább.... nem is tudom mivel töltik a napjaikat.
Nem sok kedvem van a pároshoz. Sosem értettem, hogy aki éveket tölt a tanoncok között és keményen edz, az végül miért választja a semmittevést, s ezt kissé rossz szemmel néztem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Orin Zemdus
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2017. May. 07.


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Hétf. Május 22, 2017 8:58 am

Ujjaim szétnyitásával kukucskáltam ki a tenyeremből. Szemléltem körbe, hogy ki vette észre Krill művét. Szerencsémre a szigeten élők már annyira megszokták a sárkányok jelenlétét, hogy föl se tűnik már nekik egy-egy kósza jégoszlop. Megnyugodva a feltűnésmentességben, oda pillantottam, ahol a lovas tartózkodott, de láttam, már nincs ott. Biztos dolga akadt valahol. Az eget kémleltem hiánya láttán. Ott is van a sárkánya hátán, és pont felém tart.
~Szép volt Krill! Elérted amit akartál... gratulálok.~ mordultam rá jeges társamra.
-Üdv Orin! Minden rendben?- hangzott felém a kérdés, vettem egy mély levegőt, és közben azon gondolkoztam, honnan ismerhet ez engem, vagy én honnan ismerem őt.
-Üdv... Persze, csak a jegesem kicsit önfejű.- néztem rá Krilahra szigorúan.
-De már megszoktam, hogy ilyen!- nevettem fel, oldva ezzel a feszes hangulatot. Krill üdvözli fajtársát. Láttam rajta, hogy örül neki. Ritkán van társaságunk tény és való. Lehet jót tesz majd nekünk.
-Bocs... de megmondanád, hogy honnan ismerhetlek? Remélem nincs egy húgod akivel...- vakartam a fejem, kicsit kínosnak tartottam a szituációt. Kezdve Krill megnyilvánulásától a kínos utolsó mondatomig melynek legvégét ügyesen elharaptam. Valamiért úgy éreztem, hogy támadó jelleg is van a közeledésében. Tapasztaltabb és úgy tűnt, hogy erősebb is nálam. Íjam nem igazán volt megfogható közelségben. Majd a beszélgetés során lépek felé párat, hogy könnyedén feltudjam kapni ha baj lenne.
~Figyelj rájuk, ha bármi olyat látsz ne habozz.~ küldtem át az üzenetet Krillnek aki láthatólag megértette, mért is mondtam ilyet, és egy apró mozdulattal jelezte is azt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Vas. Május 28, 2017 8:13 pm

Számomra nem újdonság, hogy a jeges szárnyasok önfejűek. Bár az én drága Arzavurom megfontolt és legtöbbször együttműködő, vannak bizonyos helyzetek, amikor olyan, mintha kicserélték volna és meg sem hallana.
Leugrom sárkányom hátáról és mellette maradva hallgatom a srácot, bár legszívesebben visszafordulnék, hiszen hamarosan őrségbe kell állnom. Ahogy nézem, Arzavur viszont inkább maradna egy jeges sárkány társaságában jelenleg. Közelebb lépked a másikhoz és méregeti egy kicsit. ~Krill, igaz? Merre jártatok az elmúlt napokban Orinnal? ~ kérdi a másik sárkányt, amíg én elképedten állok Orinnal szemben egy kissé megzavarodva. Talán a magaslati levegő ártott meg neki és a hideg szél vitte el az eszét, hogy nem tudja ki vagyok és hogy velem ilyesmikkel viccelődik.
-A nevem Lysanthir Valhosta. - tudatom vele komolyan, hátha erről beugrik neki. Igencsak meglepne, ha erről sem tudná. A családunk évtizedek óta csak sárkánlovas sarjakat hoz a világra és sokuk igen magasan voltak a ranglétrán. Mondhatni mi vagyunk a sárkánylovasok aranyvérűi, de mondjuk én ezzel nem szeretek felvágni. S bár nem emlékszem minden tanonc nevére, azért arcról felismerem azokat, akik a sárkánylovasok kemény útján indultak meg, s pláne azokat, akik el is jutottak odáig, hogy sárkányuk felnőjön. Tanítottam is őt, ebben biztos vagyok, még ha nem is hosszú ideig.
Az esetleges húgomról tett megjegyzésre nem reagálok. Sárkánylovashoz nem méltó kijelentés volt.
-Mit keresel itt ilyenkor? Azt hittem vándorlásra, felfedezésre adtad a fejed, ahelyett, hogy közénk álltál volna. - nekem nem jön be az eszetlen viccelődés, így hát komolyabbra veszem a társalgást. Úgyis őrségben kellene lennem, ők pedig lehetnek éppen gyanús figurák.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Orin Zemdus
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2017. May. 07.


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Kedd Május 30, 2017 8:21 am

~Segítettünk pár emberen, és most pihenünk kicsit~ Hangzott a válasz Krilltől.
-A nevem Lysanthir Valhosta.- válaszolta komolyan, szigorú tekintettel. Úgy tűnt mintha, rosszul esett volna neki ez a kérdés. Hosszasabb gondolkodás után rájöttem ki is ő, és... hogy nem a legjobb kezdés volt tőlem. Nagy lovas családja van neki. Biztosan megvet mert én nem maradtam ott. Én komolyan gondolkoztam, hogy ott maradjak-e, de valamiért úgy éreztem, hogy jobban szeretem a szabadságot.
-Ó tudom, ne haragudj kérlek... a szánalmas megjegyzésért.- vágtam ki magam, hátha ettől jobb szemmel néz majd rám.
-Mit keresel itt ilyenkor? Azt hittem vándorlásra, felfedezésre adtad a fejed, ahelyett, hogy közénk álltál volna.
-Most jelenleg pihenünk kicsit. Az elmúlt pár napban kereskedőkön segítettünk. Igen... az akkori énem, hogy is mondjam... jobban preferálta a szabadságot mint a parancsokat, és az akkori döntésem miatt most így segítek a népen, ahogy tudok. - válaszoltam neki komolyan, és magabiztosan.
-Te mit csinálsz itt? Nem csatároznod kellene épp valakivel? -tettem föl a kérdést, a viccelődést teljesen félretéve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Lysanthir Valhosta
Hozzászólások száma :
41
Join date :
2016. Aug. 12.
Tartózkodási hely :
Kysppie


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Csüt. Jún. 15, 2017 5:55 pm

~Száműzöttekkel nem találkoztatok mostanában?~ kérdi kíváncsian Arzavur a másik sárkányt miközben fél füllel minket is hallgat. Tudja, hogy nem vagyok olyan társasági hangulatban, úgyhogy figyel, nehogy elmérgesedjen a dolog valamiért.
Én pedig elengedem a fülem mellett a bocsánatkérést. Nem történt semmi. Épp csak rosszul érint, hogy a mostani fiatalabb generáció mennyire nem ismeri a tisztelet fogalmát. Minket még egészen másképp neveltek, pedig nem vagyok sokkal öregebb Orinnál. Csak sóhajtok egy aprót és hallgatom a következő válaszát.
Legalább segítségnyújtásra használják a felesleges energiáikat. Érdekes azonban, hogy valamelyest Kysppienek dolgoznak, de elkerülik a sárkánylovasokat és a csapatmunkát. Hát van ilyen. Nem mindenki képes csapatban dolgozni.
Következő kérdésére az állam leesik. No nem szó szerint, de elképesztő, hogy mennyire éretlenül gondolkodik és ilyet képes mondani, illetve kérdezni. Szemöldököm felvonom, de Arz morrantására kifújom a levegőt és szépen válaszolok.
-Mi nem azért vagyunk, hogy csatározzunk, Kölök. A csata nem móka és kacagás. Örülünk, ha nem kell a kontinensre mennünk harcolni és ha a száműzöttek nem jelennek meg. Mi Kysppiet védjük. Ezért is vagyunk most itt. Szokatlan volt a jégoszlopos jelzésetek.... -kereskedőkön segítenek, de egy igazi harcban még nem volt részük. Ott megkomolyodnának. Nem baj, jobb is, ha nem lesz részük ilyesmiben, hiszen mint említettem, a csaták nem móka és kacagás...
-És mi a terv a közeljövőben? Terveztek a kontinensre utazni? - kérdezem kíváncsian. Talán rájuk bízhatnék egy kis melót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Orin Zemdus
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2017. May. 07.


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

A kérdésemre láthatóan ideges lett egy pillanatra, de vett egy mély levegőt, és válaszolt.
~Nem, nem emlékszem, hogy láttunk volna. Inkább csak banditák, és csavargók voltak az utunkba. Mit csináltok mostanában Lysanthirral?~
A két sárkány úgy tűnik jobban megértik egymást. Lysanthir kicsit nagyképűnek tűnik nekem, és nem kedvelem azokat az embereket akik lenéznek engem, mert más a gondolkodásmódom, vagy az életvitelem. Attól még ugyan annyit érek. Nem nagyon ismerem a többi lovast, de ha ők is ilyenek, akkor még jó, hogy nem álltam közéjük.
- A közeljövőben... ezen még nem gondolkoztam. Jelenleg itt vagyunk, és pihenünk.- pihennénk, ha nem lennél itt.
- A kontinensre... hmm nem igazán gondoltam, hogy megyek arra, de ha tudsz valamit aminek érdemes utána nézni akkor lehet róla szó.-
Vajon mért kérdez ilyeneket tőlem. Azt hittem egyáltalán nem érdeklem, mivel kiálltam a lovasok közül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Helló, sweetheart! I am
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: A kikötő    

Vissza az elejére Go down
 

A kikötő

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Játéktér :: Kysppie sziget :: Külterületek-