HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Latest topics
» Silhouette FRPG
by Vendég Szomb. Szept. 30, 2017 9:56 pm

» Colors of Seattle
by Vendég Szomb. Szept. 16, 2017 5:31 pm

» A kikötő
by Orin Zemdus Szer. Jún. 21, 2017 12:13 pm

» Csupasz hegyek
by Varianna Wrynn Pént. Jún. 16, 2017 1:19 am

» Erdő széle
by Lysanthir Valhosta Csüt. Jún. 15, 2017 5:02 pm

Top posting users this month

Share | 
 

 Walhir Rahom

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Helló, sweetheart! I am
Walhir Rahom
Hozzászólások száma :
10
Join date :
2017. May. 17.


TémanyitásTárgy: Walhir Rahom   Szer. Május 17, 2017 9:36 am

Walhir Rahom

Név: Walhir Rahom

Becenév: Tekercses Walhir

Kor: 57

Csoport: Sárkánylovas

Rang: Felderítő - Sárkánykutató


Külső, belső leírás

Walhir középmagas, harcedzett, enyhén már pocakosodó férfiú. Szakálla hossza igyekszik versenyt futni korával, de egyelőre vesztésre áll. Szemében egy már lassan kivénülő, sokat látott lovas ravaszsága ül a zsémbesség leple alatt.
Az idő lecsillapította szeleburdiságát, és felerősítette a fiatal kora óta őt kísérő tudásszomját és szeretetét a sárkányok felé.
Kedvenc időtöltései közé tartozik az utazás, rejtélyek felkutatása, kocsmatúrákon való részvétel, fiatalabb lovasok életbölcsességekkel elhalmozása és a zsörtölődés.


Előtörténet


Walhir egy sötét nyári éjjelen látta meg a napvilág helyett olyankor tündöklő holdfényt. Szülei a jómódúnak már mondható, de a gazdagok sorából még kilógó család egyik ágát képviselték. Másodszülött fiuknak a szokásokhoz híven értelmiségi életet szántak, így nem is voltak restek még 14 éves kora előtt kitaníttatni a betűvetés alapjaira, a történelem és az irodalom mikéntjére. Aztán jött a nagy bejelentés, miszerint a kis Walhirból érő legény sárkánylovas akar lenni, ezért pedig hajlandó minden követ megmozgatni, még akkor is, ha az óvó kezek visszahúzzák. A viszony megromlott ugyan, hiszen a sárkánylovasság ugyan nemes foglalkozás, nem éppen egy középszerű polgárszülő álma. Így végül Walhir megegyezett anyjával is, apjával is, bátyjával is. Egy kisebb összegért lemondott az örökség ráeső hányadáról, majd elindult kiképeztetni magát.
Az első két év nehezen ment. Bele kellett szoknia az élet keményebbik felébe. Persze sikerült neki, de a finom kezeknek kérgessé kellett érniük. Ezután jött a sárkányok kiválasztása. A tanoncok nagy hányada a három klasszikus nagyágyú tojásaira hajtott, Walhirnak azonban ismét kíváncsisága lett a veszte, ugyanis mikor rajta volt a sor, nem állhatta meg, hogy ne tegyen egy kitérőt egy magányosan árválkodó energiasárkány irányába. Nem értette, hogy miért van messze a többiektől, és a tojás is érdekes volt. Foltos, néhol zöldes árnyalatba ugrott át a megszokott sötétről. Egy lépés távolságban esett le neki a tantusz. Ez egy hibridsárkány tojása volt ugyanis, és mint olyan valószínűleg nem is él, vagy éli túl az első hónapot. De eddigre már késő volt. A tojás megrezzent, kapott az alkalmon, hogy a közelébe jött a lovas, és a kevert vérű fióka lovasává vált Walhir Rahom.
Kikeltekor biztossá vált a dolog. A kis fióka álomsárkány apától, és a szigeten fészkelő energiasárkány anyától származik. Nőstény, ugyanakkor gyermeke nem lehet. Nem sokkal később kiderült még egy hátulütője a kevert vérnek. A sárkányok legendás harapása ugyanis fogai híján mindenképpen elmaradó jelenség lesz az ifjú kevert élete során. A húst csak őkölnyi darabokra szelve eszi, melyet lovasa és karmai segítségével tud megvalósítani.
Minthogy a sárkány nem a legmasszívabb fajta volt, Walhir hősies törekvései kissé lelohadtak, ám kiképzőjük okos, ravasz ember. A felderítői pálya ugyanis tökéletesen passzolt, hiszen ott érdemesebb meglógni, mint harcba szállni.

Évek teltek el. Bevetések tucatjain estek át. Voilir pedig egyre ügyesebben és fürgébben szelte a levegőt, netán osont, rejtőzködött, rajta pedig Walhir is hozzászokott a repüléshez. Végül aztán jött ez a nyughatatlan Carax. Walhir meggyőződése volt már akkor is, hogy csak nem próbálkoztak a megfelelő módon, ám a szabály az szabály. Hiába sajnálta a tanoncot beleszólása, mint különc felderítő nem volt. Hát még mikor az egyik őrjáratáról visszatérve meghallotta a történteket. Pusztítás, sárkánygyilkosságok, borzalom. Akkor rájött, hogy minden sajnálata helytelen volt, ugyanis talán pont az ilyen hajlamai miatt nem választotta ki senki. Ezt a haragot tetézte be az is, hogy noha életében nem maradt meg eddig Voiliren kívül más nőnemű valaki, az utolsó, kivel szerelmes pillantásokat váltott, sárkányával együtt aznap meghalt. A harag és a bánat egyszerre öntötte el, magatehetetlenül üvöltött, és a gyülekező viharfelhők között cikázott a szintén fúriaként dühöngő Voilir társaságában. Hónapokkal később a gyászból lett gyűlölet beletörődésbe fordult, évek elteltével pedig már nem is gondolnak rá, a lázadók ténykedését ugyanakkor bármikor szívesen vetik vissza egy-két lépéssel, ilyenkor gondolva egy keveset Aldwerire és Ulopeára.

A következő nagy esemény 1254-ben történt. Ekkor ugyanis az egyik Walhir felügyelete alá tartozó tanonc komoly felfedezést tett. Noha ehhez Walhirnek csak annyi köze volt, hogy a többiek által gúnynévként is hangoztatott tekercseire felfirkantotta a döbbent tanonc szavait, egyike volt azoknak, akik először láttak vízsárkányt. Ez az esemény pedig forradalmat indított el benne legbelül. Mivel, ahogy azt akkori felettesének mondta "ötven felett nagyobb fegyver a bölcsesség, mint a kard", már kiöregedőben volt, különleges, élethosszig tartó küldetést kért. Így egyedül, netán ritkásan egy-két társsal, gyakran hazatérve kutakodásba kezdett , ahogy megbízásában is áll "mindenről, mi sárkánnyal kapcsolatos", legyenek azok hibridek, betegségek, mérgek, kiválasztottak, vagy akár új fajok első nyomai.A hozzászólást Walhir Rahom összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Május 17, 2017 2:23 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Walhir Rahom
Hozzászólások száma :
10
Join date :
2017. May. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Walhir Rahom   Szer. Május 17, 2017 10:29 am


Voilir
Adatok♦Teljes név♦
Voilir

♦Nem♦
nőstény (meddő)

♦Kor♦
41

♦Fajtája♦
Hibrid (anya: energia; apa: álom)

♦Párja♦
-EgyébVoilir magának való, kecsesen vékony, mondhatni cingár, könnyű csontú sárkány. Pikkelyei mélyzöldben játszanak, farka vége kissé világosabba megy át, rejtözködésnél ezt maga alá húzza. Szülei keveredéséből adódóan indás jelenségek nőnek testéből mindenhonnan, és képes elektromosság mozgósítására is. Sárkányokkal szemben enyhén félénk, de inkább durcásan zárkózott, magának való. Kevert vére okán szaporodásra képtelen, fogai nincsenek. Lovasával jó kedélyű. Kíváncsi, savanyú humorú.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Helló, sweetheart! I am
Rowen Quadan
Hozzászólások száma :
223
Join date :
2014. Apr. 22.
Tartózkodási hely :
Kysppie sziget


TémanyitásTárgy: Re: Walhir Rahom   Szer. Május 17, 2017 1:59 pm


Kedves Walhir!
Igazi megtiszteltetés, hogy a sárkánylovast, aki valaha felettesem volt, most én fogadhatom a szigetünkön.
Lenyűgöző az életpályád, Valhosta asszony mellett (akivel bizonyára jó viszonyt ápoltatok mindig, vagy nem? Smile )
egy igazi legenda vagy, s bár sárkányod hibrid, azt hiszem beírtátok magatokat Kysppie történelmébe és kitörölhetetlenek lettetek.
Semmibe nem tudok és nem is akarok belekötni, nagyon tetszik a karakterötlet, s már vannak is terveim veled! Razz
Elfogadlak, csak foglald le sárkányod és remélem hamarosan találkozunk a játéktéren!
Üdv,
RowenRowen Quadan

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Helló, sweetheart! I am
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Walhir Rahom   

Vissza az elejére Go down
 

Walhir Rahom

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Karakter :: Elfogadott karakterek :: Vándorok-